Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi'nin davetlisi olarak TÜYAP 4. Kitap Fuarı'na katılmak üzere Samsun'a gelen Gazeteci-Yazar Banu Avar, fuar ziyareti öncesi Haberaks TV'de "Onur Nurdemir ile Artı İfade" programının konuğu oldu. Avar, Onur Nurdemir ve Haber Radyo Programcısı Kaan Ali Kolcuoğlu'nun sorularına içtenlikle cevap verdi.

SAMSUN'A SELAM

Siyaset ve edebiyat üzerine sorulan soruları yanıtlayan Avar, Samsun'la ilgili görüşlerini de aktardı. Uzun zamandır Samsun'a gelmediğini belirten ve özlemini ifade eden Banu Avar, "ADD Samsun Şube Başkanı Işık Hanım'a uzun süredir Samsun'a gelme isteğimi ifade ediyordum. Kendisi de bu isteğime karşılık 'olur' dedi ve şimdi buradayım, tekrar Samsunuma kavuştum. 2012 yılında burada bir salon bulmuştuk ve çok değerli insanlarla bir toplantı yapmıştık. Atatürk Kültür Merkezi adeta coşmuştu. Çok güzel bir toplantı olmuştu. Buradan tüm Samsunlulara selam, sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. Ben de babamdan dolayı biraz Karadeniz çocuğuyum. Burası çok değerli benim açımdan" dedi.

LÜTFEN OKUYUN

Samsun Valiliği tarafından başlatılan "Samsun İçin Okuma Vakti" isimli kampanya ile ilgili görüşlerini de ifade eden Banu Avar, "Lüften okuyun. Biz sizler okuyun diye yazıyoruz. Son kitapta kolay okunurluğu gerçekleştirdiğimi tahmin ediyorum. Bizleri okumanın yanı sıra mutlaka Attila İlhan'ın "Hangi Atatürk"ünü, Emin Değer'in "Oltadaki Balık Türkiye"sini, Metin Aydoğan'ın, Sinan Meydan'ın kitaplarını mutlaka okumalıyız. Genç arkadaşlara şunu söylemek istiyorum. Al eline kahveni, sırtına battaniyeni al kitap oku. Okumak gerçekten çok değerli" ifadelerini kullandı. Programın ardından Avar, okurlarıyla buluşmak üzere Samsun Kitap Fuarı'na geçti.

Barış BUDANOĞLU