Bandırma Toplu Taşıma Hizmeti Sınıfta Kaldı!

C.DOĞAN HABERİ

REZALET!

TOPLU TAŞIMA SINIFTA KALDI. KENT İÇİ  ULAŞIMDA KAOS !

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Bandırma Ulaşım A.Ş. otobüsleri keyfi uygulamalarıyla vatandaşa kamu taşımacılığı adına hizmet değil işkence ediyor.

26 Mayıs Cuma günü bir büyüğümü ziyaret etmek için Mehmet Akif Ersoy Caddesinde bulunan büfeye giderek Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden aldığım Toplu Taşıma Kartıma yükleme yaptırdım ve Edincik Otobüslerinin sefer saatlerini ve ücretini sordum. Büfedeki arkadaş taşıma ücretini bilmediğini !!!, otobüslerin yarım saatte bir sefer yaptığını ama sadece Büyükşehir Belediyesi kartının yetmeyeceğini Bandırma Ulaşım A.Ş.’ye ait kartımın da olması gerektiğini belirtti. Nedenini sorduğumda farklı araçların  hizmet verdiğini  gittiğini söyledi.  İki Toplu Taşıma Kartım vardı ! Durağa gittim.

Diğer yolcularla bir süre bekledikten sonra gelen resmi plakalı midibüs tipi araca binmek için kuyruğa girdim. Benim önümde ki yolcu sürücünün uyarması nedeniyle arabadan inmek zorunda kaldı. Çünkü kendisinde Bandırma Ulaşım A.Ş.’ye ait yolcu taşıma kartı yoktu. Ben Bandırma Ulaşım A.Ş.’ye ait kartımı kullanarak araca bindim.

Edincik’te ziyaretimi bitirdikten sonra dönüş için merkezdeki otobüs duraklarına geldim. Durakta iki tane Bandırma Ulaşım A.Ş.’e ait araç vardı. Bir tanesi yolcu alıyordu. Sürücünün gelmesini bekledim. Kendisine dönüş yolu üzerinde bir yerde ineceğim konusunda bilgi verdim. Otobüslerin hareket saatlerini sorduğum da her saat başını 10 dak. ve 40 dakika. geçe hareket ettiklerini belirtti. Hareket ettik beni uygun durakta indirdi.

Ben firmayla görüşmemi bitirdikten sonra durağa bırakmalarını söyledim farklı bir durağa bıraktıkların da saat 13.30’du. Direksiyonda ki arkadaşa niye farklı bir durağa getirdiğini söyleyince bana “ Abi en iyi durak bu. Seni onun için buraya getirdim dedi. “

Durakta yalnız bekleyen hanıma otobüsü sorduğumda saat 13.15’ten bu yana beklediğini ve hiç otobüsün gelmediğini söyledi. Beraberce beklemeye başladık. Bu arada Recep Gencer Endüstri Meslek Lisesinden birkaç tane kız ve erkek öğrenci geldi. Birkaç tanesi otostop yapmaya çalıştı.

Yarım saat bekledik. Saat 13.40’ı geçti hiçbir Toplu Taşıma Aracı gelmedi. Öğrencilere sorduğumda otobüslerin bazen devlet karayolundan döndüğünü söylediler. Saat 14.15 sularında Bandırma yönünden Balıkesir Büyükşehir Belediyesine ait sarı otobüs, Edincik İstikametinden Bandırma Ulaşım A.Ş.’ye ait otobüs göründü ve karşılaştılar. Otobüs durağa gelince öğrenciler dahil hepimiz bindik.

Sürücü Edincik’ten ilk bindiğim araçtaki sürücüydü. Kendisine saat 13.40’ta otobüs gelmediğini söyleyince o aracın devlet karayolundan dönüş yaptığını söyledi.

Halbuki ben 12.40 seferiyle kendisiyle bindiğim hatta gelmiştim.

"En güzel" denilen durak küçük ve pislik içinde. Oturmaya bir bank bile yok ilkel çağdışı bir görünüm. Bandırmalı bunu hak etmiyor. Rüzgardan, yağıştan korunmanız zor. Sağlıklıyken bile sıkıntı yaşıyorsunuz. Bir de özürlü, hasta, yaşlı, çocuk vb. olursanız ya da bir yakınınız varsa gerisini siz düşünün.

Etrafta başıboş köpekler dolaşıyor. Saldırgan köpekler karşınıza çıkmazsa da şanslısınız. Ya o pırıl pırıl öğrencilerimizin hali. Yolda beklerden karşılaşabilecekleri olumsuzları düşünmek bile istemiyorum.

Ne Bandırma’da ki merkez durakta, ne Edincik’te ki durakta, ne benim bindiğim en güzel (?) durakta otobüs sefer saatleri, güzergâhlar, biniş için gerekli kartlar konusunda hiçbir bilgi yok.! Yabancı misafirseniz  yürümekten başka şansınız yok. Duyarsızlık diz boyu. Bank yok. aydınlatma yok. Tabela yok. Yok, yok, yok.

Sevgili yöneticilerimiz  sadece merkez değil kenarda kalan mahallerimizde de vatandaşlarımız hizmet vermek zorundasınız. Oy istemeye gelince varsınız.. Para istemeye gelince de. Fahiş zamlara ses çıkaracak bir sivil toplum kuruluşumuz dahi yok. Hizmete gelince yoklar, Kentin ana güzergahlar dışında hizmet fiyasko. Araç sahibi olmayan vatandaşlar kimsenin umurunda değil.

Keyfi olarak sefer yapıyorlar. İl Trafik Kurulu, Büyükşehir ve İlçe Belediyesi, diğer sorumlular nerede?

 Bandırma'dan daha eski tarihi bir yerleşim yerimiz eski beldemiz yeni mahallemiz  Edincik’liler üvey evlat mı? Konunun takipçisi olacağım.

C.Doğan

26.Mayıs.2017