Fatih Terim: ''Bana ceza aldırmayın!''

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Yeni Malatyaspor ile 0-0 berabere kaldıkları Türkiye Kupası yarı final ilk maçının ardından sert sözler kullandı.

Haber; Sporx.com
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
Fatih Terim: ''Bana ceza aldırmayın!''
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
02 Nisan 2019 22:36
Son güncelleme 03 Nisan 2019 00:19
Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Yeni Malatyaspor ile golsüz berabere kalan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, karşılaşmanın ardından maçı yorumladı. 
İyi oynadıklarını ama gol atamadıklarını belirten Fatih Terim, ilk yarıda yaşanan tartışmalı penaltı pozisyonuna da değinerek ''Maçtan önce de söyledim, çok iyi kapanan bir takımla oynadık. İlk 45 dakika çok iyi oynadık. Oyunu yığdık, penaltı mı değil mi bilmiyorum tam seyretmedim o pozisyon var. Sonuçlandırmayı unuttuk, bunu beceremedik. İlk yarıda kalemize top bile gelmedi.'' sözlerini kullandı.

''GALATASARAY NEREDE OLURSA OLSUN KUPAYI ALACAK GÜÇTE''

Galatasaray'ın kupayı alacak güçte olduğunu belirten Terim, ''İkinci yarıda da bu oyuna devam ettik. Taa ki 10 kişi kalana kadar. 10 kişi kaldıktan sonra da ataklarımız oldu. Kalemizde pozisyon da verdik tabii. Galatasaray nerede olursa olsun, bu kupayı alacak, herkesi her yerde yenecek güçtedir.'' dedi.

''SEZONUN İLK YARISINDA DA AYNISI OLMUŞTU''

Luyindama'nın gördüğü kırmızı kartı yorumlayan tecrübeli teknik adam, ''Arkadaşlarım pek kırmızı kart olmadığını düşünüyor ama hakem böyle düşünmüş. İlk yarıdaki Malatyaspor maçında da Mariano rakibe dokunmadan sarı kart görmüş ve Fenerbahçe maçı öncesi cezalı duruma düşmüştü.'' şeklinde konuştu.

''BANA CEZA YEDİRME!''

Hakemleri eleştiren Fatih Terim, ''Futbolcu olarak bu hareketi yapıyorsanız, ayağınızı da bir yere indireceksiniz. Herhalde kasıtlı değerlendirdi ve kırmızı kart gösterdi. Ömer sarı kart gördükten sonra alkışladı mesela, görüntülerde var. Görmek için fazla sayı var ama kimse kimseyi ikaz etmiyor. Öyle bir soru sordun ki, sen de bana ceza yedirme. Sen de bana ceza yedirme yani.'' ifadelerini kullandı.

"BURADA GÖRMEDİM OLMAZ"

Hakem üzerinden yapılan eleştirilere cevap veren deneyimli hoca, "Bursa'da 6 oyuncumuz sarı kartlıydı, kimse niye bu kadar kart çıktı demedi. Biz kırmızı görmeye, olmayan sarıyı görmeye bu sene alışkınız. Herkes biz yokken atıyor, tutuyor. Konuştuğumuz zaman biz de ağır ceza yiyoruz. Yarı final, çeyrek final, final maçlarında pardon olmaz. Görmedim hiç olmaz. Görmedim, ne o zaman, şampiyonluğumuz mu gitsin. Namusluca, dürüstçe, iki teknik adamla fotoğraf çektiren hakemi gebertiyorsunuz. Fotoğraf çektirdi diye! Çok da düzgün çocuk" dedi.



TARAFTARLARA ÇAĞRIDA BULUNDU

Taraftarların oyuncuları protesto etmesine değinen Terim, "Taraftarımızın çabasını anlıyorum ama oyuncularımıza çok ihtiyacımız var. Üzerinde Galatasaray forması olan, üzerinde Galatasaray arması olan herhangi bir oyuncuya ne ıslıkla, ne de sözle yuh diyerek bir ceza vermesinler. Bu bize yakışmıyor" mesajını yolladı.

"HEPİMİZE BİR RAHATSIZLIK VERECEKTİR"

Fatih Terim, Galatasaray Kulübünün yıllık olağan mali genel kurulunda başkan Mustafa Cengiz yönetiminin idari yönden ibra edilmemesinin takımı etkilediğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Muhakkak oyuncalara, hepimize bir rahatsızlık verecektir. Özellikle oyuncu tarafında bir endişe ilk başlarda söz konusu oldu. Daha sonra yönetimimiz gerekeni yaptı. Galatasaray'ın iç meselesi olan bu konuda teknik adam olarak açıkçası medya aracılığıyla bir şey söylemek istemiyorum. Çünkü Galatasaray'ın iç meselelerini basın aracılığıyla konuşan biri değilim. Dolayısıyla bu işlere çok fazla girmek istemiyorum."

"KONUŞTUĞUMUZDA CEZA YİYORUZ"

Fatih Terim, Luyindama'nın cezalı olması dolayısıyla ligdeki Evkur Yeni Malatyaspor ve Fenerbahçe maçlarında stoperde kime görev vereceğine yönelik bir soruyu, şöyle yanıtladı:

"Ahmet de Semih de var. Son bir tercihimiz Donk da olabilir. Sonra karar vereceğim. Evkur Yeni Malatyaspor ile bu hafta ligde yapacağımız maçta Ndiaye de yok. Bursaspor maçında bize verilen 6 sarı kart var. Kimse değinmedi. Biz bu sene kırmızı görmeye, olmayan sarıyı görmeye alışkınız. Herkes biz yokken atıyor, tutuyor da... Çok da konuşmak istemiyorum çünkü konuştuğumuz zaman ağır ceza yiyoruz. Herkesin mutlaka sıkıntısı vardır ama yarı final ya da final maçlarında 'pardon' olmaz, 'görmedim' hiç olmaz. Görmediysen şampiyonluğum mu gitsin? Ancak namusluca, dürüstçe çocuklarıyla beraber iki teknik direktörle fotoğraf çektiren hakemi gebertiyorsunuz. Türkiye'nin en yetenekli hakemlerinden birini. Ona onu yapmakla herkese hakaret ediyorsunuz. Allah'a şükür biz hayatımızda kimseden bir şey istemedik."

"BU İŞ BÖYLE GİTMEZ"

Fatih Terim, kulüplerin yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle Süper Lig ile Avrupa'nın önde gelen ligleri arasındaki makasın giderek açıldığını dile getirerek, "Bu iş böyle gitmez. Sadece kendi kulübüm için değil. Galatasaray için sorduklarında 'Bu ekonomik ortam böyle gitmez.' diyorum. Her kulüp önce bütün dinamikleriyle kendi içerisinde oturup durumu samimi ve ciddi bir şekilde tartışmalıdır. Ben böyle gitmeyeceği inancını taşıyorum." diye konuştu.

Kulüplerin sorunları kendi içerisinde konuşması gerektiğini vurgulayan Terim, sözlerini şöyle tamamladı:

"Galatasaray bu problemleri kendi içinde konuşuyorsa niye başkası bilsin. Naklen yayın nedir yani. Galatasaray kendi meselelerini kendi içinde konuşmalıdır. O zaman konuşma sayısı da azalır. Kimse evine televizyonda 'beni gör' diye randevu da vermez. İşin ekonomisi, tekniği, idari kısmı konuşulur. Bütün kulüplerde bu tip yetenekli insanlar var. Ortaya bir çözüm konulur ve oraya doğru gidilir. Her ay 7-8 milyon avroya ihtiyacınız var. Bu arada da çok önemli bir cümle var. Böyle büyük kulüpler de küçülerek büyüyemez. Onun için bir formül bulmak zorundasınız. Bu da artık gerçekçi olmak zorundadır. Birbirimizi idare etme zamanı geçti. Kendi kulübüm adına söylüyorum, her şeyi paylaşmak lazım. Teknik adamlık şapkam olmasaydı genel kurulda 10 dakika konuşmayı çok isterdim. Şablonlar çok güzel ama işin gerçeği şudur; böyle gitmez. Yoksa Avrupa ve dünya ile makas gitgide açılacaktır."



Tümü
 Reklam