BALIKESİR’İN 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANILDI

Yayınlanma Tarihi :
BALIKESİR’İN 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANILDI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü öncesi Balıkesir’deki şehitler özel harekat polisi Mustafa Serin için Burhaniye’de, polis memuru Turgut Solak için Ovabayındır’da anma etkinlikleri düzenlendi. Kuva-yi Milliye Meydanı’nda darbe girişimini protesto ederken kalp krizi sonucu hayatını kaybeden ve şehit ilan edilen Mahmut Eren de kabri başında anıldı. 

Vali Hasan Şıldak geçtiğimiz hafta sonunda 15 Temmuz 2016’da Ankara Gölbaşı’nda şehit düşen Özel Harekat Polisi  Mustafa Serin’in Burhaniye’de bulunan kabrini ve annesi Fatma Sevcan Serin’i evinde ziyaret etti.Dün de il protokolü ile birlikte yine  15 Temmuz’da  şehit olan polis memuru Turgut Solak’ın Ovabayındır Mahallesindeki mezarı ziyaret edildi.
Ovabayındır Mahallesindeki anma törenine Vali Hasan Şıldak, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hv.Plt. Tuğg. Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz , Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Kaplan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı  ile il protokolü katıldı.

“ŞEHİT VE GAZİLERİMİZE BORÇLUYUZ”

Vali Hasan Şıldak, Şehit Turgut Solak’ın annesi Şeküre Solak, babası Hayati Solak,  eşi Aynur Solak  ve çocukları Beyza ve Alper ile bir süre sohbet etti.  Kur’an-ı Kerim sonrasında ikram edilen hayır yemeğine katıldı.
Bu milletin kendini arkadan vuran hainleri asla unutmayacağını söyleyen Vali Şıldak, “Bugün nefes alıyorsak, milletçe yaşadığımız vatanımız varsa, minarelerimizde ezanlar ve selalar veriliyorsa şehit ve gazilerimize borçluyuz. Bu millet şehit ve gazilerimizi asla unutmayacaktır. Başta 15 Temmuz Şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de sağlıklı, hayırlı ömürler diliyorum.” dedi.

MAHMUT EREN DE ANILDI 

Vali Hasan Şıldak son olarak 15 Temmuz 2016’da Kuva-yi Milliye Meydanında darbe girişimini protesto ederken  geçirdiği kalp krizi sonrasında vefat ederek şehit olan işadamı Mahmut Eren’in kabrini ziyaret etti.
Vali Şıldak, Devlet Övünç  madalyası da verilen Eren’in ailesini ziyarette her zaman şehit ve  gazi ailelerinin yanlarında olduklarını söyledi. http://balikesir24saat.com

YORUM YAP