• DOLAR 32.531
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2489.611
  • ...
SON DAKİKA
Balıkesir art arda depremlerle sarsıldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Balıkesir'in Altıeylül ilçesi 4,6 büyüklüğünde deprem ile sallandı. 

Yerin 7 kilometre altında gerçekleşen deprem saat 23.14'te meydana geldi. 

Deprem, İstanbul, İzmir, Manisa ve Bursa'da da hissedildi. 

Artçı sarsıntılar sürüyor

4,6 büyüklüğündeki sarsıntının ardından artçı depremler sürüyor.

23.24'teki 4,3 ve 23.46'daki 4,0 şiddetindeki depremlerin ardından, son verilere göre en büyüğü 3,2 büyüklüğünde, 51 artçı sarsıntı meydana geldi.

Vatandaşlar sokaklara çıktı

Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşlar sokaklara çıktı.

Panik yaşayarak evlerinden ve iş yerlerinden çıkan vatandaşlar, cep telefonlarıyla yakınlarını aradı.

Vatandaşlardan Zeki Kolçak, Ankara'da yaşadığını ve kızını ziyaret etmek için Balıkesir'e geldiğini söyledi.

Depreme evdeyken yakalandıklarını belirten Kolçak, "Korktuk, panikle sağa sola koşuşturduk ve evden çıktık. Şu an bekliyoruz. Burada biraz daha bekleyip eve çıkmayı düşünüyoruz." dedi.

Üniversite öğrencisi Güray Delibaş da daha önce Van depremini yaşadığını belirterek, "O duyguları yeniden yaşadık. Arkadaşlarla dışarıdayız. Sabaha kadar burada beklemeyi planlıyoruz. İnşallah yeniden deprem olmaz. Van depremini yaşayan biriyim. O duyguyu çok iyi biliyorum. İnşallah yıkılan binalar olmaz." diye konuştu.

Bu arada ilçedeki bir kız yurdunda kalan ve deprem nedeniyle korkudan bayılan bir kız öğrenci 112 Acil Servis ekibince Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesine kaldırıldı.

Kız öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

4,6 büyüklüğündeki depreme kahvehanede yakalanan vatandaşların telaşı güvenlik kamerasına yansıdı.

Bakan Ersoy: Can ve mal kaybı yok

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Balıkesir'de meydana gelen depremden kaynaklı şu an itibarıyla can ve mal kaybının olmadığını söyledi.

Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da katıldığı TRT Haber canlı yayınında olumsuz bir haberin olmadığını açıkladı.

 

"Henüz hasar bildirimi almadık"

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı "Herhangi bir vatandaşımızdan henüz hasar bildirimi almadık." dedi. 

Balıkesir Valiliğinden sosyal medya uyarısı

Balıkesir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, ilk belirlemelere göre herhangi bir yıkım ve hasarın söz konusu olmadığı vurgulandı, tüm ekiplerin şu anda depremin meydana geldiği merkez üssünde incelemelerine devam ettiği kaydedildi.

Balıkesir'de 20'ye yakın vatandaşın deprem korkusuyla hastaneye başvurduğunun dile getirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Merkez ve diğer ilçelerimizde deprem nedeniyle hastanelere herhangi bir başvuru olmamıştır. Deprem nedeniyle şu an için hastanelerimizde herhangi bir vatandaşımız mevcut değildir. Deprem sonucu ilimiz dahilinde herhangi bir olumsuzluk bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Tüm ekiplerimizle çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın sosyal medyada, özellikle WhatsApp gruplarında dolaşan asılsız bilgilere itibar etmemeleri, doğru bilgi için resmi kaynakları takip etmeleri rica olunur. Tüm hemşehrilerimize tekrar geçmiş olsun dileriz."

"Balıkesir'de okullar açık olacak"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kentte meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depreme ilişkin, okulların açık olacağını herhangi bir tatilin söz konusu olmadığını söyledi.

Yılmaz, kendisinin de balkonda otururken depreme yakalandığını belirtti.

Depremin ardından artçı depremlerin olduğunu ama vatandaşların hissetmediğini dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Büyükşehrimizin jeoloji uzmanı bize bunun sönmüş bir deprem hareketi olduğunu söyledi. Uzmanımız 'vatandaşlarımız herhangi bir panik yapmasın. Eğer evlerinde herhangi bir olumsuzluk yoksa herkes evine gidebilir' dedi. AFAD da yaptığımız toplantıda da bu olay 00.30'a kadar netleştiğinden dolayı okullarımız eğitim öğretime devam edecek. Şehrimizde her şey normal, bizim için pozitif düşünen ve endişelenen herkese çok teşekkür ederiz."

Vatandaşlar geceyi dışarda geçiriyor

Depremleri en çok hisseden Altıeylül ilçesi kırsal Akçaköy Mahallesi sakinleri dışarı çıkarak ateş yakıp ısınmaya çalıştı.

Fotoğraf: AA

Bazı evlerde de küçük çatlaklıkların olduğu görülürken, mahalle sakinleri geceyi dışarıda geçiriyor.

Mahalle Muhtarı Şerafettin Demirci, depremden dolayı bir tahribat olmadığını söyledi.

Vatandaşların biraz tedirgin olduğunu belirten Demirci, "İnşallah bir daha olmaz, Allah'tan tek temennimiz bu. Deprem esnasında maalesef yapacak bir şey olmuyor, takdir Allah'a kalmış. Köyümüzdeki eski evlerde birkaç çatlak var, başka da bir sıkıntımız yok." diye konuştu.

Fotoğraf: AA

"Evlere gidip uyuyamıyoruz"

Mahalle sakinlerinden Şükrü Gurbak da depremi çok şiddetli hissettiğini dile getirdi.

Geceyi sokakta geçirdiklerini anlatan Gurbak, "Evlere gidip uyuyamıyoruz. Köyümüzde ufak tefek çatlaklar haricinde yok. Şimdi de dışarıdayız ateşin başında. AFAD, belediye, jandarma Allah razı olsun geldiler halimizi hatırımızı sordular gittiler." dedi.

Vatandaşlardan Hatice Babacan ise depremde çok korktuklarını belirterek, köydeki bazı kişilerin kent merkezine gittiğini, deprem anında hiçbir şey yapamadıklarını ve geceyi sokakta geçirdiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesinden vatandaşlara çay ve çorba ikramı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, dışarıda bulunan vatandaşları Çocuk Köyü tesisine davet etti. Burada vatandaşlara çay ve çorba ikram edildi. 

Fotoğraf: DHA

Kaynak: TRT Haber, AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir