Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Yakakent Kaymakamı Bahar Kaya ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Kökduman ile Yakakent İlçesi Balıkçı Barınağı'nı ziyaret ederek, burada balıkçı kooperatifi üyeleriyle görüştü.

SORUN ÇÖZÜLECEK

Barınakta yer sorunu yaşandığını ifade eden Kubalı, 'Çözüm olarak mevcutta bulunan iskelelerden ikisinin büyütülmesiyle bu sorun ortadan kalkacak. Bununla ilgili yer yazışmalar yapıldı. Yine Sinop-Samsun sınırındaki Kanlıçay'ın denize döküldüğü bölümde Yakakent sınırları içerisinde yeni bir barınak yapımı için çalışmalar mevcut. Bu bölgede kurulacak barınaktan özellikle yetiştiricilik tesisleri ve küçük balıkçıların faydalanması sağlanacak' ifadelerini kullandı.

DÜZENLİ TOPLANACAK

Kubalı, 'Denize açılan balıkçı teknelerindeki en büyük sorunlardan bir tanesi de çöp ve benzeri atıklar. Bunların düzenli bir şekilde toplanmasının sağlanması amacıyla, teknelere çöp konteynerlerinin konulması ile ilgi proje söz konusu. Bu amaçla hazırlanacak proje kapsamında, denize açılan teknelerin evsel ve diğer atıklarının bu konteynerlerde toplanması ve belediyelerce düzenli olarak teknelerdeki konteynerlerin boşaltılması amaçlanıyor' şeklinde konuştu.