BALE GÖSTERİSİYLE MEME KANSERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı kapsamında, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı KETEM ile Sezai Irmak Art Academy ortaklığıyla, Margi Outlet'te bale gösterisi gerçekleştirildi.

BALE GÖSTERİSİYLE MEME KANSERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı kapsamında, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı KETEM ile Sezai Irmak Art Academy ortaklığıyla, Margi Outlet'te bale gösterisi gerçekleştirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Ekim 2017 Cuma 10:26
BALE GÖSTERİSİYLE MEME  KANSERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ


    2004 yılından bu yana ekim ayı tüm dünyada Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı olarak kutlanmakta. Bu kapsamda Edirne İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı KETEM Birimi ve Sezai Irmak Art Academy ortaklığıyla Margi Outlet'te etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte kadınlara broşür dağıtılırken Sezai Irmak Art Academy tarafından hazırlanan bale gösterisi ile meme kanserine dikkat çekildi. 
    KAŞIKÇI: “ERKEN TEŞHİS VE TEDAVİ ÇOK ÖNEMLİ”
İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Nihal Kaşıkçı, erken teşhis ve tedavinin önemine vurgu yaparak; “Her kadının, hekimden kendi memesini muayene etmeyi öğrenmesi ve bunun yanı sıra meme muayenesi için mutlaka genel cerrahi uzmanına başvurması gerektiğini bilmesi gerekir. Meme kanserinin tedavisi var. Tedavi sayesinde birçok meme kanseri yaşamlarını uzun yıllar sorunsuz devam ettirebilmekte. Erken teşhis ve tedavi meme kanserine karşı mücadelede en doğru ve başarılı yol. Meme kanserinin farkında olmak, 20 - 40 yaşları arasında 2-3 yılda bir, 40 yaşından itibaren yılda 1 kez meme muayenesi olmak Jetbahis ve hekimin istediği tetkikleri yaptırmak demektir. Tarama amaçlı mamografi yapılmış olsa bile mutlaka genel cerrahi uzmanı muayenesi gerekmektedir. Meme kanseri tanı ve tedavisi; genel cerrahi uzmanı, medikal onkoloji uzmanı, radyoloji uzmanı, plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanı ve radyasyon onkolojisi uzmanı başta olmak üzere birçok disiplinin birlikte yürüttüğü bir farkındalık konusudur.” ifadelerini kullandı. 
    YAVUZ: “KANSERLERİN YÜZDE 25'İ, MEME KANSERİ”
    KETEM Sorumlu Hekimi Dr. Meltem Sözer Yavuz tüm yıl boyunca meme kanserine farkındalık yaratmak gerektiğini belirterek; “Oran vermek gerekirse ülkemizde 2010 - 2011 yıllarında Sağlık Bakanlığı'nın kayıtlarına göre görülen kanserlerinin %25'i meme kanseridir. Dolayısıyla bu bir halk sağlığı sorunudur. Sadece ekim ayında değil tüm yıl boyunca meme kanserine farkındalık yaratmak gerekir. Meme kanserinin belirtilerine değinecek olursak, ele gelen kitle, meme derisinde gamzeleşme, kızarıklıklar, meme başında akıntının, meme başında içeri doğru çöküntünün olması durumunda bir hekime danışmaları ve bu belirtileri ciddiye almaları gerekiyor.” dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.