15 Kasım 2019 05:45
Son Güncellenme Tarihi: 15 Kasım 2019 09:44

Bakırköy'de biri çocuk 3 kişi ölü bulundu | Ölümlerin sebebi siyanür kullanımı

İstanbul Bakırköy'de bir evde biri çocuk 3 kişinin cesedi bulundu. Başsavcılığın açıklamasında borçlarından dolayı bunalıma giren babanın eşi ve çocuğunu siyanürle öldürerek intihar ettiği belirtildi.

Fotoğraf: Muhammed Enes Yıldırım/AA

Paylaş

İstanbul Bakırköy'deki bir evde, biri çocuk 3 kişinin cesedi bulundu. Yapılan incelemeler sonucunda bir çift ve 6 yaşındaki çocuklarının ölüm sebebinin siyanür olduğu belirtildi.

DHA'da yer alan haber göre olay bu sabah saat 06.45'te Bakırköy Osmaniye Mahallesi Çoban Çeşme Sokakta bulunan bir apartman dairesinde gerçekleşti. Apartman sakinleri, dairenin açık olan kapısının önünde, 38 yaşındaki Z.D. adlı kadının yerde yattığını görüp polisi aradı. Polis ekipleri, daireden gelen yoğun koku üzerine AFAD'a bilgi verdi.

AFAD (KBRN) ekipleri, 38 yaşındaki B.D. ile çiftin 6 yaşındaki oğullarının cansız bedenini evin salonunda buldu. Evde yapılan incelemede bir odada siyanür bulunduğu belirtilirken Z.D'nin, zehirlenmeye başladığında yardım istemek için daire kapısını açtığı ancak hayatını kaybettiği öne sürüldü.

Olayın ardından Adli Tıp Kurumuna kaldırılan cenazeler üzerindeki otopsi işlemleri tamamlandı. Ailenin yakınları anne Z.D, baba B.D. ve 6 yaşındaki A.D'nin cenazelerini buradan aldı.

B.D'NİN MESAJDA İNTİHARDAN BAHSETTİĞİ İDDİASI

AA'da yer alan habere göre, B.D'nin bir yakınına göndermek istediği ancak taslaklarında kalan mesajda, önce eşini ve çocuğunu zehirleyeceği, sonra da intihar edeceğini yazdığı belirtildi.

 Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsilerinde siyanür alımına bağlı değişimler dışında ölümlerine müessir başkaca patolojik bulgunun saptanmadığı belirtildi.

KOMŞULAR KONUŞTU: DURUMU İYİ DİYE BİLİYORDUK

Hayatını kaybeden ailenin komşuları Süleyman Alişan, B.D. için, "Çok iyi bir insandı, çocuğa acıyorum. Komşuluğu ve kendisi dört dörtlüktü. En son 2-3 gün önce görüşmüştük, her zaman görüşüyorduk" diye konuştu.

Mahalle bakkalı Mehmet Çevik, B.D'nin en son 2 gün önce alışveriş yaptığını ifade ederek "Aağabey olarak biliyorum. Küçük çocuğu vardı, daha okula yeni başlamıştı. En son alışverişini 2 gün önce yapmıştı, ayak üstü sohbet etmiştik. 'Çay içelim' demiştim, 'daha sonra içeriz' dedi. Böyle bir şey yapacağını düşünmezdik. Durumu iyiydi, biz öyle biliyorduk" dedi.

BAŞSAVCILIK, İNTİHAR SEBEBİ İÇİN "AŞIRI BORÇLANMA" DEDİ

Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı. Açıklamada, "Yapılan soruşturma esnasında bu aşamada elde edilen tespitler doğrultusunda ikametgahında ölü olarak bulunan A.D.'nin babası ve Z.D.'nin eşi konumunda bulunan B.D.'nin, Kuyumcukent'teki iş yerinde altın ticareti ile uğraştığı ve bir takım internet siteleri üzerinde kayıt dışı ticari işlemler nedeniyle aşırı derecede borçlandığı, girdiği bunalımın etkisiyle önce eşinin ve çocuğunun zehirlenmesine sebebiyet verdikten sonra intihar ettiği değerlendirilmiştir. Olay yerinde AFAD ekipleri tarafından gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır. Soruşturma işlemleri Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir" denildi.

BAKIRKÖY KAYMAKAMLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Olayla ilgili Bakırköy Kaymakamlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 15 Kasım 2019 Cuma günü saat 06.45’te 155 Polis İmdat Hattına yapılan İlçemiz Osmaniye Mahallesi Çoban Çeşme Sokakta şüpheli ölüm ihbarı üzerine bahse konu adrese ivedilikle intikal edilmiş,  (Z.D), (B.D) ve (A.D) isimli biri çocuk 3 kişinin cansız bedeniyle karşılaşılmıştır. Dairedeki koku nedeniyle AFAD ekipleri sevk edilmiştir. Ekip tarafından yapılan ölçümlerde olay yerindeki kokunun siyanür olduğu tespit edilmiştir.

Ekiplerin olay yerindeki çalışmalarının ardından cenazeler otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI: ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULDU

Olayın ardından bir açıklama yayınlayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, intihar olaylarını ve etkilerini araştırmak üzere komisyon kurulduğunu belirtti.

Bakanlığın açıklamasında "Bu vakaların kamuoyuyla paylaşım biçimleri, durumu daha hassas bir noktaya çekmektedir. Söz konusu olayları ve etkilerini araştırmak üzere Bakanlığımız tarafından bir araştırma komisyonu kuruldu. Araştırmanın sonuçlarını kamuoyuyla detaylı bir rapor hâlinde paylaşacağız. Yaşanan bu üzücü olaylara ilişkin görüntüler mağdur aileleri olduğu kadar toplumu da defaatle yaralamaktadır. Bu nedenle vakalara ait görüntülerin paylaşılmaması konusunda tüm vatandaşlarımızdan duyarlılık beklemekteyiz. Derin üzüntü duyduğumuz bu süreçte basın mensuplarımızın da kullanılan dil, video ve fotoğraflarla ilgili üst düzeyde hassasiyet göstereceklerine inanıyoruz" ifadelerine yer verildi.

RTÜK: TOPLUMA OLUMSUZ ETKİ EDEBİLECEK HABERLERE KARŞI KATI OLACAĞIZ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin ise "Toplumumuzun, çocuk ve gençlerimizin ruhsal gelişimine olumsuz etki edebilecek haberlere karşı tavrımız katı olacaktır" dedi.

Twitter'dan açıklama yapan Şahin, “İntihar vakalarını haberleştirirken nelere sebep olabileceğimizi unutmayalım. Daha önce bu konuda uyarılarımızı yaptık. Toplum sağlığına zarar veren habercilik tarzını terk etmek zorundayız. Haberde bu tarz eylemleri çözüm yöntemi gibi gösteren, öven, haklı veya meşru gösteren ifadeler kullanmayınız. RTÜK olarak, bahse konu haberleri yakın takibe aldık. Toplumumuzun, çocuk ve gençlerimizin ruhsal gelişimine olumsuz etki edebilecek haberlere karşı tavrımız katı olacaktır" dedi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Savur, Derik, Mazıdağı ve Suruç'ta operasyon: 4 belediye eş başkanı gözaltında

SONRAKİ HABER

İdil'de kayyumların 3 yılı: Çalışır tek araç emniyete, kasa Mal Müdürlüğüne bağlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa