Bakırköy Belediyesi emekçileri: Hakkımızı alana kadar eylemler devam edecek

Bakırköy Belediyesinde çalışan Tüm Bel-Sen üyesi emekçiler toplu sözleşmenin bir an önce imzalanması talebiyle açıklama yaptı.

20 Ekim 2020 11:32
Paylaş

Bakırköy Belediyesinde çalışan Tüm Bel-Sen üyesi emekçiler bir kez daha Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda eylem yaptı. 19 aydır imzalanmayan toplu sözleşmenin bir an önce imzalanmasını istedi.

İstanbul Bakırköy Belediyesinde çalışan Tüm Bel-Sen üyesi emekçiler 19 aydır imzalanmayan toplu sözleşme hakları için bir kez daha Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda eylem yaptı. DİSK'e bağlı Genel-İş üyesi Bakırköy Belediyesi işçileriyle perşembe günü yapacakları ortak eyleme çağrı yapıldı.

Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda konuşan Tüm Bel-Sen İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Adem Erdem, “Bakırköy Belediyesi'nin 5 yıllık planına baktığımız zaman 2015-2020 kıyaslanırsa çalışanların sayısında 450 kişilik azalma var, bütçesinde iki katını aşkın bir artış var. Demek ki belediye çalışanlarının Bakırköy Belediyesine ekonomik olarak yük olması gibi bir durum yokmuş. Birlikteliği bozmak adına iki işçi arkadaşımızı işten attılar ama biz yine bugün buradayız. Hakkımızı alana kadar mücadele ve eylemlere devam edeceğiz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Birleşik Metal-İş'ten Dilovası'nda hakları için direnen işçilerle dayanışma çağrısı

SONRAKİ HABER

Okullarda vakalar artıyor | Bursa'da 20'den fazla öğretmen Kovid-19'a yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa