Gündem Bakırköy 1 Mayıs için hazır! Taksim'de olağanüstü güvenlik...

Bakırköy 1 Mayıs için hazır! Taksim'de olağanüstü güvenlik...

01.05.2016 - 07:51 | Son Güncellenme:

1 Mayıs için resmi kutlama alanı olarak belirlenen Bakırköy Halk Pazarı Meydanı'nda işçiler gelmeye başladı. Kutlamaya izin verilmeyen Taksim'de önlemler üst düzeye çıkarıldı.Taksim metro istasyonu ile Kabataş-Taksim füniküler sistemi hizmet vermiyor. Beyoğlu ve Beşiktaş'ta, uyarılara rağmen Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen gruplara polis TOMA ile müdahale etti... Bakırköy'deki 1 Mayıs kutlamaları ve Taksim'deki son durumu bu haberimizden takip edebilirsiniz...

Bakırköy 1 Mayıs için hazır Taksimde olağanüstü güvenlik...

1 Mayıs için resmi kutlama alanı olarak ilan edilen Bakırköy Halk Pazarı Meydanı'nda hazırlıklar sabah saatlerinde tamamlandı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerinin yapılacağı Bakırköy Pazar Alanı'na gelmeye başlayan işçiler yoğun güvenlik önlemleri altında alana alındı. Kutlama için izin verilmeyen Taksim Meydanı'nda ise çok sayıda polis, güvenlik bariyerleri ve TOMA'lar ile olağanüstü önlemler alındı. Kentte 24 bin 500 polis görev yaptı.

Haberin Devamı

170 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu, Zeytinburnu ve Bakırköy'de izinsiz gösteri yapmak isteyen 170 kişi gözaltına alındı. Çok sayıda el yapımı bomba, molotofkokteyli, havai fişek, boya şişeleri ve örgütsel dokümanlarla flamalar ele geçirildi.

TAKSİM'DE ÖNLEMLER ÜST DÜZEYDE

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerine izin verilmeyen Taksim Meydanı ve çevresinde ise polisler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte görev yerlerini almaya başladı.Taksim'e çıkan sokak ve caddeler bariyerlerle kapatıldı. Bölgeye çok sayıda zırhlı polis aracı ve TOMA yerleştirildi.

TAKSİM’E ÇIKMAYA ÇALIŞAN GRUPLARA MÜDAHALE

Kutlamaya kapalı Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen gruplara polis, Taksim, Beşiktaş ve Mecidiyeköy' ve Şişli'de müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. Beyoğlu’nda polis, uyarılara rağmen Taksim’e girmek için ısrar eden eylemcilere müdahale etti.Divan Kavşağı’nda toplanan yaklaşık 40 kişilik Halk Evleri üyesi grup, Taksim Meydanı’na çıkmak istedi. Grubun önünü kesen polis, dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu ve eylemcilerin basın açıklaması yapmalarına izin verdi. Basın açıklaması ardından Taksim’e çıkmakta ısrar eden ve barikatı zorlayan gruba polis tazyikli su ile müdahale etti. Polisle göstericiler arasında yaşanan arbedenin ardından eylemciler ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Bakırköy 1 Mayıs için hazır Taksimde olağanüstü güvenlik...

Haberin Devamı

Piyalepaşa'dan Taksim'e çıkmak isteyen 6 kişi gözaltına alındı. Şahısların sırt çantalarından çok sayıda molotof, havai fişek çıktı.Gözaltına alınanlar polis merkezine götürüldü. Ayrıca, başka bir bölgeden Taksim'e çıkmak isteyen 11 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.

BEŞİKTAŞ'TA TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYEN GRUBA MÜDAHALE

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Beşiktaş ve Şişli'den kutlama yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı'na yürümek isteyen 36 kişi gözaltına alındı.Beşiktaş Meydanı'nda toplanarak Taksim Meydanı'na yürümek isteyen Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyelerine, polis ekipleri dağılmaları uyarısında bulundu. Burada basın açıklaması yapan göstericiler dağılmayarak yürümek isteyince polis ekipleri müdahale etti. Grupta bulunan 26 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

MECİDİYEKÖY'DE MÜDAHALE

Şişli Halaskargazi Caddesi'nde toplanarak Taksim Meydanı'na pankart açarak yürümek isteyen Sosyal Dayanışma Platformu (SODAP) üyelerini de polisler dağılmaları yönünde uyardı. Güvenlik güçlerinin ikazına rağmen yürüyüşe geçen grupta bulunan 10 kişi gözaltına alındı. Halaskargazi Caddesi'nde toplanan Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük ile bazı üyeler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'nın kapatılmasını eleştiren slogan attı. Kütük yaptığı açıklamada, Taksim Meydanı'na çelenk sunmak için geldiklerini, ancak izin verilmediğini ifade ederek, "Bakırköy'de önlem alanlar, Taksim'de de önlem alabilirdi. 18 Mart'ta Çanakkale ne kadar önemliyse, 1 Mayıs'ta da Taksim o kadar önemlidir" dedi. Mecidiyeköy'de de Taksim'e yürümek isteyen grup polis tarafından dağıtıldı.

TOMA'NIN ÇARPTIĞI VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ

Haberin Devamı

Bu arada, Tarlabaşı'nda TOMA'nın çarpması sonucu yaralanarak Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan 57 yaşındaki Nail Mavuş tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Acı haber üzerine hastaneye gelen yakınları, Mavuş'un 2 yıl önce geçirdiği bir sağlık sorunu nedeniyle hayatını kısmi felçli olarak sürdürdüğünü bildirdi.
TOMA HEDEFİNİ ŞAŞIRINCA


Taksim Divan Kavşağı'ndan meydan girmek isteyen gruba müdahale eden TOMA'nın su tabancası arızalandı. Eylemcileri bir türlü hedef alamayan TOMA, ağaçları, binaları, polisleri ve gazetecileri ıslattı. Bir süre sonra arızası giderilen TOMA, eylemcilere müdahale ederek dağıttı.

1 MAYIS NEDENİYLE İSTANBUL'DA BİRÇOK YOL TRAFİĞE KAPALI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bugün saat 06.00 itibariyle İstanbul'da kutlamanın yasak olduğu Taksim ile kutlamaların yapılacağı Bakırköy çevresinde bazı yollar trafiğe kapatıldı.

TAKSİM'E GİDEN YOLLAR KAPALI

Kapalı yollar ve alternatifleri şöyle:Beyoğlu'nda Tarlabaşı Bulvarı, Mete, Gümüşsuyu ve Sıraselviler caddeleri trafiğe kapatıldı.Bu bölgede Unkapanı Köprüsü'nden ve Perşembe Pazarı'ndan gelen akım Kasımpaşa ve Karaköy, Kasımpaşa'dan gelen akım Tuz Ambarı Işıklar'dan Hasköy ve Karaköy, Dolapdere'den gelen akım Divan Kavşağı'ndan Tünel üzerinden Şişli veya stad üzerinden Beşiktaş, Dolmabahçe Gazhane Caddesi'nden gelen akım Gümüşsuyu istikametine verilmeden Beşiktaş veya Karaköy, Şişli'den gelen akım Yedikuyular Caddesi'ne ve Tünel Taksim Tünel üzerinden Beşiktaş, Defterdar Yokuşu'ndan Taksim'e çıkan yol kapatılarak (Firuzağa Meydan) akım Akarsu Yokuşu ve Taktaki Yokuşu, Mebusan Yokuşu çıkış istikameti Meclis-i Mebusan Caddesiyle kesişim noktasından kapatılarak akım Karaköy istikametlerine yönlendiriliyor.

Haberin Devamı

KUTLAMA ALANI BAKIRKÖY'E DİKKAT

Kutlama nedeniyle Bakırköy'de 06.00'dan itibaren İsmail Erez Bulvarı ve İsmail Erez Bulvarı'na bağlı sokaklar, Ekrem Kurt Bulvarı (Marmara Forum varyant ile Veli Efendi Hipodrom önü arası), D-100 güney yan yoldan Olgunlar Sokak girişi, D-100 güneyden Bakırköy Halk Pazarı'na girişler etkinlik bitimine kadar kapatıldı. Sürücüler, İncirli Caddesi, Aksu Caddesi ve Sahil Kennedy Caddesi'ni alternatif güzergah olarak kullanıyor.

METRO TAKSİM'DE DURMUYOR

Metro, Taksim durağında durmuyor. Kabataş-Taksim füniküler sistemi de hizmet vermiyor.