02 Haziran 2020 12:46

Bakanlıktan olumlu yanıt: 'Demir Yumruk' Zakaryan'ın ismi bir turnuvaya verilecek

HDP Milletvekili Garo Paylan “Demir Yumruk” lakabıyla tanınan ve Türkiye’nin ilk profesyonel milli boksörü olan Garbis Zakaryan'ın adının bir turnuvaya verileceğini duyurdu.

Fotoğraf. DHA

Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın soru önergesine verdiği yanıtta, “Demir Yumruk” lakabıyla tanınan ve Türkiye’nin ilk profesyonel milli boksörü olan Garbis Zakaryan'ın isminin bir turnuvaya verileceğini bildirdi.

25 Ocak 2020 tarihinde hayatını kaybeden Zakaryan'ın yaşamı boyunca, ulusal ve uluslararası başarılara imza atan ve Beyoğlu, Taksim ve Galatasaray kulüplerinde oynayan milli boksör olduğunu belirten Paylan, eğitmenliğini yapan Cemal Kamacı adına spor salonu yapılmasına karşın Garbis Zakaryan’ın başarılarını onurlandıracak herhangi bir girişimde bulunulmadığını kaydetti. Bu konuda Zakaryan’ın başarılarını ve Türkiye sporuna katkılarını onurlandıracak, adını yaşatacak bir projelerinin olup olmadığını, adının bir spor tesisine verilip verilmeyeceğini Gençlik ve Spor Bakanı’na sorduklarını aktaran Paylan, “Soru önergemize, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu imzasıyla verilen yanıtla; Garbis Zakaryan’ın adının bir turnuvaya verilmesinin kararlaştırıldığı, adının bir spor tesisine verilmesi konusunda ise değerlendirme yapıldığı bilgisini aldık” dedi.

Bakanlık tarafından soru önergesine verilen yanıtta, “Ülkemizi olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonları ile diğer uluslararası yarışmalarda başarı ile temsil eden gerek boks gerekse diğer branşlarda çok sayıda milli sporcumuz bulunmaktadır. Spor tarihine ismini altın harflerle yazdıran sporcularımız hiçbir zaman unutulmamış, sporcularımız arasında hiçbir sebeple ayrım yapılması da söz konusu olmamıştır. Garbis Zakaryan için düzenlenen cenaze törenine Gençlik ve Spor Bakanı, bakan yardımcısı, İstanbul Valisi, Spor Hizmetler Genel Müdürü Türkiye Boks Federasyonu Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ve boks camiasından geniş bir katılım sağlanmıştır. Türkiye Boks Federasyonu tarafından yapılacak olan bir turnuvaya Garbis Zakaryan adı verilerek hatırasının yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması planlanmaktadır” denildi.

Spor yaşamı boyunca ayrımcılığa uğradığı da bilinen Garbis Zakaryan’ın adının bir turnuvaya verilecek olmasının sevindirici olduğunu ifade eden Paylan, “Başarıları hayattayken onurlandırılmayan milli boksörümüze, geç de olsa hak ettiği değerin verilmesi ve adının, gelecek nesillere tanıtılması amacıyla bir spor tesisine armağan edilmesi yönündeki beklentilerimiz sürmektedir” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ali İsmail Korkmaz, saldırıya uğradığı sokakta anıldı

SONRAKİ HABER

TYS: Nâzım Hikmet, Orhan Kemal ve Ahmed Arif emekçi halkın yazarlarıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...