Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bakanlıktan işverenlere çağrı; İşçi çıkarmayın, Kısa Çalışma Ödeneğine Başvurun

Bakanlıktan işverenlere çağrı; İşçi çıkarmayın, Kısa Çalışma Ödeneğine Başvurun

ISPARTA 3.04.2020 15:25:00 0
Bakanlıktan işverenlere çağrı; 
İşçi çıkarmayın, 
Kısa Çalışma
Ödeneğine 
Başvurun
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yeni tip Koronavirüsle mücadele sürecinde firmalara, işçi çıkarmak ya da çalışanlarını ücretsiz izine çıkarmak yerine Kısa Çalışma Ödeneğine başvurmaları çağrısında bulunarak, “Böylece vatandaşlarımızın maaş almaya devam etmesini sağlayalım” dedi.
 
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından paylaştığı videoyla, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.
Albayrak, “İşini, gelirlerini kaybeden vatandaşlarımızın sorunlarını ivedilikle çözmek için var gücümüzle uğraşacağız” mesajı verdi.
Türkiye’nin sağlam finans sektörü, kapsayıcı sosyal güvenlik sistemi ve güçlü sağlık altyapısı ile dünyadaki pek çok ülkeden daha iyi durumda olduğunu ifade eden Bakan Albayrak, “Biz devlet olarak gereken tüm destekleri milletimizin, sizlerin emrine sunuyoruz ve sunmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.
“ÜRETİM ALTYAPIMIZI AYAKTA TUTACAĞIZ”
Albayrak, salgın tehdidi ortadan kalktığı anda küresel ekonomide de yepyeni bir dönemin başlayacağına dikkati çekerek, “İşte o güne kadar işsizlikle mücadele edeceğiz. Vatandaşlarımızı fert fert, birey birey güçlü tutacağız, üretim altyapımızı ayakta tutacağız. Sanayimizi canlı tutacağız” ifadesini kullandı.
 
Şu anda vatandaşlardan, esnaftan, iş insanlarından gelen taleplere yoğunlaştıklarını aktaran Albayrak, bu sürecin en fazla etkilediği kesimin başında esnafın ve yanında çalışan vatandaşların geldiğine işaret ederek, “Mahallemizdeki, semtimizdeki küçük esnafımız endişe etmesin. Hükümetimiz, devletimiz onların yanında” ifadesini kullandı.
“Gün siyaset üstü bir gündür” diyen Albayrak, “Gün, ülke olarak birlik günü. Devletimizin hazinesi de imkanları da sağlık ve sosyal güvenlik altyapısı da fazlasıyla güçlüdür, yeterlidir” diye konuştu.
Ek ders ücreti
Bakan Albayrak, salgınından etkilenen ücretli öğretmen ve usta öğreticilerin ek ders ücretlerinin süreç boyunca ödenmeye devam edileceğini de bildirdi. Bakan Albayrak paylaşımında, “Ücretli öğretmenlerimizin ve usta öğreticilerimizin ek ders ücreti ödemelerini de bu süreç boyunca yapmaya devam edeceğiz” görüşünü dile getirdi.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, G-20 Hazine Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları toplantısında, yeni tip coronavirüsün (Covid-19) küresel ticaret ve finans sistemi için oluşturduğu mevcut tablodan çıkış yollarını konuştuklarını bildirdi. Albayrak, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, G-20 Hazine Bakanları ve Merkez Bankası Başkanlarının bir kez daha Covid-19 gündemiyle toplandığına dikkati çekerek, toplantıda, Covid-19’un küresel ticaret ve finans sistemi için oluşturduğu mevcut tablodan çıkış yollarını ele aldıklarını belirtti. Bakan Albayrak, telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda, özellikle Merkez Bankaları arasında güçlü iş birliğinin önemini vurguladıklarını kaydetti.
 “450 milyar liraya ulaşabilecek bir likidite gücü”
KOBİ’lerin de bu süreçten etkilendiğine dikkati çeken Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, KOBİ’lerin de yine maliyetlerini düşürmek için süreçten etkilenen sektörler noktasında mücbir sebep kapsamına aldıklarını hatırlattı. Albayrak, asgari ücret desteğine devam ettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: “Nakdi ihtiyaçları için kamu bankalarımız aracılığıyla Hazine destekli KGF garantili ‘İş’e Devam Desteği’ni devreye aldık. 25 milyar lira Hazine Kefaleti ile yaklaşık 450 milyar liraya ulaşabilecek bir likidite gücüyle tüm KOBİ’lerimizin destekçisi olacak bu paket de devrede. Esnafımız gibi, KOBİ’lerimizin de kredi ödemelerini erteledik. Alacak sigortasının kapsamını genişleterek devrim niteliğinde tüm KOBİ’lerimizin bu süreçte ticaretlerindeki alacaklarını garanti altına aldık. KOBİ’lerimizden de çalışanlarının maaşlarının büyük kısmını devletimizin karşılaması için Kısa Çalışma Ödeneğine başvurmalarını rica ediyorum.”
 
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °