Bakanlıktan Ankara'da rant ısrarı!

Melih Gökçek döneminde belediyeden milyarlarca lira ihale alan Söğüt İnşaat'ın proje kapasitesi ÇED raporunun ardından iki katına çıktı.

Bakanlıktan Ankara'da rant ısrarı!

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde belediyeden milyarlarca liralık ihale alan Söğüt İnşaat’ın, Eryaman konut projesinin kapasitesi iki katına çıkarıldı.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre; 2017 yılında yedi blok ve bin 90 daire olarak planlanan projenin kapasitesinin arttırılması için geçen yıl Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusunda bulunuldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 8 Ekim tarihinde yaptığı duyuruyla Söğüt İnşaat’ı n Eryaman Konut Projesi’ne ÇED Olumlu Raporu verildiğini açıkladı. ÇED Raporu'na göre; yedi blok olan proje, dokuz bloğa çıkarıldı ve daire sayısı iki bin 104’e çıkarıldı. Projenin yaklaşık dört yıl içerisinde tamamlanmasının planlandığı belirtildi.

‘EN BÜYÜK İHALELERİ ALAN FİRMA’

BirGün’e konuşan CHP Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, “Söğüt İnşaat hem hükümet yanlısı hem de Melih Gökçek'in Ankara'yı parsellediği bir şirket… Ankara'nın büyük ihalelerini ve en büyük rantını alan şirket.

Alışılagelmiş uygulamanın devamı diye düşünüyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin bu konudaki tavrı çok önemli. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun saydığı beşli çete vardı. Bu da Ankara boyutu gibi düşünülebilir” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan arsada yapılacak inşaat için Gökçek döneminde Söğüt İnşaat ile sözleşme yapılmıştı.

Etiketler
Ankara Bakanlık Melih Gökçek Söğüt