34 gazeteciye gözaltı kararı

İstanbul ve Ankara'da FETÖ'ye yönelik operasyonlar kapsamından 200'den fazla kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

34 gazeteciye gözaltı kararı

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) Üsküdar ve Ümraniye yapılanmasında yer aldıkları gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen 168 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldı. Operasyonda şu ana kadar 115 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında, örgütün Üsküdar ve Ümraniye yapılanmasında yer aldıkları iddia edilen 168 kişi hakında gözaltı kararı çıkartıldı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan eş zamanlı operasyonda, aralarında örgütün şifreli mesajlaşma programı ByLock'u kullananların da olduğu ileri sürülen şüphelilerden 115'inin gözaltına alındığı öğrenildi.

Devam eden operasyon kapsamında adreslerdeki aramaların sürdürüldüğü ve gözaltı sayısının artacağı bildirildi.

ANKARA’DA OPERASYON

FETÖ’ye yönelik operasyonlar Ankara’da da devam etti. Ankara Başsavcılığı’nca yürütülmekte olan kamu kurum ve kuruluşlarındaki FETÖ’ye yönelik soruşturmalar kapsamında; ByLock kullanıcısı olduğu ileri sürülen Orman ve Su İşleri Bakanlığı personeli 20 kişi (6 sı faal çalışan) ve KHK’larla kapatılan medya kuruluşlarının eski personeli 34 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

POLİSLERE OPERASYON

Ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında 13 ilde 105 eski emniyet mensubu hakkında 'ByLock' kullandıkları iddiasıyla gözaltı kararı çıkarıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan operasyona ilişkin yapılan açıklama şöyle:
"Başsavcılığımızca ByLock kullanan 13 ilde 105 eski emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, bunların tamamı ihraç edilmiş, gözaltı kararı verilen bu şüphelilerin 67’si polis, 4’ü başpolis, 21’i komiser yardımcısı, 3’ü başkomiser, 3’ü komiser, 6’sı emniyet Müdürü, 2’si emniyet amiridir."

Odatv.com

FETÖ bakanlık ByLock arşiv