28 Mart 2024 Perşembe

BAKANLIK ARAZİYİ KİME TAHSİS EDECEK

BAKANLIK ARAZİYİ KİME TAHSİS EDECEK

Isparta

Isparta Şehir Hastanesi’nin hizmete açılmasının ardından yıkılan eski devlet hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi arazisinin akıbeti henüz belli olmadı. Belediye Başkanı Günaydın, alanı altını müze, üstünü yeşil alan yapmak için talep ederken, ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler de bazı akademik birimlerin buraya taşınması amacıyla resmi girişimlerde bulunduklarını bildirdi. 

Isparta Şehir Hastanesi’nin 2 yıl önce açılmasıyla boşalan eski Devlet Hastanesi ve Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin arazisine ne yapılacağı konusu halen netleşmedi. Daha önce bu araziye hastane kurmak için Sağlık Bakanlığı’ndan talepte bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, önceki gün FOX TV’nin canlı yayınında yetkililere seslenerek, araziyi tekrar talep etti. Günaydın, arazinin altını müze, üstünü ise yeşil alan olarak projelendireceklerini söyledi. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi(ISUBÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler de daha önce düzenlediği basın toplantısında bazı akademik birimleri bu alanlara taşımak istediklerini belirterek, 2 alanın da ISUBÜ’ye tahsisi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne resmi başvuru yaptıklarını söylemişti.

CANLI YAYINDA TALEP ETTİ

Başkan Günaydın programda eski devlet hastanesinin yerinin Isparta Belediyesi’ne tahsis edilmesi için FOX TV’de katıldığı İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat Programında yetkililere seslendi. Günaydın, “ Eski devlet hastanemiz yıkıldı. Burası güzel bir yer. Önce konut gibi başkan şeyler düşündüler. Bana göre çok yanlış. Oraya yeşil alan yapılması lazım, yer altı müzeler kurmak lazım. Ayrıca orayı turizme açmak lazım. Burası devletimizin arazisi. Buradan teklif ediyorum. Burayı Isparta Belediyesi’ne teslim edin. Burayı versinler bize yeşil alanlar yapayım, yeraltı müzesi yapayım, satış yerleri yapayım” dedi.

ISUBÜ, ARAZİLER İÇİN RESMİ GİRİŞİMDE BULUNDU

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler de daha önce düzenlediği basın toplantısında eski devlet hastanesi arazisine talip olduklarını duyurmuştu. Prof. Diler, “Orayla ilgili 2 parsel talebimizi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne ilettik. Sayın valimiz ve sayın vekillerimize konuyu ilettik. Sayın valimiz olayın yakından takipçisi. En kısa zamanda eski devlet hastanesi ile doğum hastanesinin yerini istiyoruz. Ama orası bir birimimize kampüs olabilir. Halkımızın beklentileri doğrultusunda o alanı eski canlılığına getirmek istiyoruz. Orası Isparta Meslek Yüksekokulu ile Teknik Bilimler MYO’muza anca yeter, esnafa da rahat rahat canlılık çıkar” demişti.

ESNAF SÜRECİN HIZLANDIRILMASINI BEKLİYOR

Öte yandan Hastane Caddesi esnafı umutla bu alanların değerlendirilmesini bekliyor. Cadde üzerindeki birçok esnaf hastanelerin taşınmasıyla kapısına kilit vururken, kalanlar da bu alanların bir an önce ekonomiye kazandırılmasını talep ediyor.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ISPARTAM

26 Şubat 2019 Salı 11:36

Ispartamìza ne olacaksa hayìrlìsìnì dilerim

Ferhat

24 Şubat 2019 Pazar 19:03

Yzg istersen Ispartamızın her yerine müze yapalım ne dersin. Gökkubnenin statik hesabı yapılmadan gökkubbeyi yapmaya kalktın yıkildi. Asfalt yapıyorsun bir sene geçmeden bozuluyor. Artık yeter. Sen git de işi bilen iş yapacak birisi gelsin.

Vatandaş

24 Şubat 2019 Pazar 11:30

Esnaf insanlar mağdurken orası müze olmaz kardeşim biran evvel üniversitenin bölümleri gelmeli yoksa çok yuva yıkılacak adamlar evine ekmek ****üremiyor siz bu durumda rahat uyuyabilecekmisiniz yatağınızda onu düşünün...

Vatandaş

24 Şubat 2019 Pazar 11:15

Efsane şehir hastanesinde hastalara yatak yok. Doğum yapan anneler 12 saattir doğumhnede bekletiyorlar.

savlı boş boğaz erkut lan lan.

23 Şubat 2019 Cumartesi 22:14

bedav masraf hastane yıkılacana resmi ihtiyac ne ise onun binası olarak devam ederdi dünyanın masrafı hastanin en az 40 yıl daha ömrü vardı, 7 şiddetinde deprem olmadı sürece 40 yıl ayakta kalabilirdi.

Furkan Yaman

23 Şubat 2019 Cumartesi 20:33

Yüksek Mimar başkan aman aman haaa.. Yeraltı ve Çelik Konstrüksiyon inşaat işlerinden sen bir uzak dur. Gökkubbe faciasını hala unutmadık. Eski merko Yeraltı otoparkının durumuda ortada. Otopark tavanına gidin bakın bir zahmet. Yeraltı otoparkının tadilatını hangi tanıdık yaptıydı...

Nadir

23 Şubat 2019 Cumartesi 18:01

Başkan 1999dan beri konut sözü veriyorsunuz 2009dan beri konu sorunu İçin söz veriyorsunuz koku sorunu İçin 2,5 trilyon vermediniz yaptıklarınız kule müze fuar alanı bunlar ne işimize yarayacak hiç birine gitmedim şimdiye kadar bu kadar parayı bunlara gömmek normal değil yaptığınız hizmetlerde bir yağmur bastırınca Isparta’nın alt yapısı belli oluyor yandaş hariç oy alacağını sanmıyorum

Hak

23 Şubat 2019 Cumartesi 17:35

Burası bir atakule için müsait. Etrafina kuğulu park ve güzel bir alt geçit ile trafiği aşağıya alıp yer altı otoparkına da giriş yapınca, şehrin cazibe merkezi olur. Esnafta, vatandaşta mutlu olur. Herkesin gönlü olur. Lakin ISUBÜ burada olmamalı. adam gibi kampüs gerekli. Ne işi var okulun şehrin göbeğinde.

Vatandaş

23 Şubat 2019 Cumartesi 16:40

Coni, iyi.demişsin ama; keşke adın 'coni' olmasaymış.

Vatandaş

23 Şubat 2019 Cumartesi 15:29

Oradaki esnafın işine yarayacak birşeyler yapın.Esnaf zaten can çekişiyor.

Ispartalıyım

23 Şubat 2019 Cumartesi 14:36

Ne misyon nede vizyon var aklında 2 şey var park,müze hayali dar olan insandan ne bekliyorsunuz

MÜüzeler müdürü

23 Şubat 2019 Cumartesi 14:34

Geçen gün Isparta'da geziyorum japon turist durdurdu beni şehrinizin müzeye ihtiyacı var dedi. Ona da Kanadalı bı turist sormuş meğer müze yok mu burda diye.

İspanyalı

23 Şubat 2019 Cumartesi 14:21

Yusuf baskan size olan saygımı kaybediyorum artık nedir bu beton, insana merakınız sırayı etrafına, insanlara, ekonomiye faydalı olarak nasıl kullanabiliriz diye kafa yoracağınıza muze de muze diyorsunuz içime diger adaylar da sinmiyor ama siz kazanmamalısınız artık

Coni

23 Şubat 2019 Cumartesi 13:36

BİTMEDİ. MÜZE HASTALIĞIN YA, ŞU MEMLEKETE HAYIRLI BİRŞEY YAP, TEK DERDİN PARK MÜZE

Müze açığımız kapanmalı

23 Şubat 2019 Cumartesi 13:21

Bence yüksek Başkan yzg verilmeli.Yahudi K****ı fox tv de söylediği gibi altına müze üstüne kule diksin çünkü Ispartamızda daha çok müze ve kule açığı var. Gökçaya giderkenki müzenin içine 6-7 trilyon harcayarak eski halı ve kilimle doldurdu. Eski tencere tabaklara yer kalmadı açıkta kaldı. Onlarada bir yer yapmak şart oldu.Bu yapacağı yeride 6-7 trilyoncukla halleder diye düşünüyorum. Müzenin üstüne dikeceği kulelerede karşıdan karşıya iki kule arasına ip çekip eski çataldır, kaşıktır asar

Esnaff

23 Şubat 2019 Cumartesi 13:15

Başkan hala müze yapacam diyor, Ispartanın en büyük eksiği. Bırakın da eshaf kafasıyla Şükrü Başkanı bir deneyelim. Mimar pardon yüksek mimar kafasıyla bu kadar oluyor.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR