Bakanlık Açıkladı! 'Corona Virüs Testi 15 Dakikada Sonuç Verecek'

Gelen Son Dakika Haberine Göre, Sağlık Bakanlığı Tüm Dünyada Etkili Olan Ve Binlerce İnsanın Ölümüne Neden Olan Yeni Corona Virüs Salgınına Karşı Tedbirleri Artırıyor. Corana Virüse Yönelik 15 Dakikada Sonuç Alınabilen Tanı Kitinin Tanıtımı, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Viroloji Laboratuvarında Yapıldı. Hızlı Tanı Kitinin Nasıl Kullanıldığını Uygulamalı Olarak Anlatan Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Yasemin Coşkun, Başta Acil Servisler Olmak Üzere Kolay Ve Hızlı Bir Kullanımı Olan Testin Yaygın Bir Şekilde Uygulanabileceğine Ve Güvenirliğinin De Yüksek Olduğuna Dikkati Çekti.

Son Dakika Haberine Göre, Sağlık Bakanlığı Virüsün Yayılımını Önlemek Amacıyla Bilim Kurulu'nun Önerisiyle Test Sayısını Artırdı.

Test Yapılabilen Laboratuvar Sayısını Genişleten Bakanlık, Şimdi De 15 Dakika Gibi Kısa Bir Sürede Sonuç Alınabilecek Tanı Kitlerini Uygulamaya Başladı.

Artık Yeni Corona Virüs Tanısında, 60-90 Dakika İçinde Kapsamlı Sonuç Alınmasına Olanak Tanıyan Yerli Tanı Kitinin Yanı Sıra, 15 Dakikada Sonuç Verebilen Hızlı Tanı Kiti De Kullanılacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın TBMM'de, Hızlı Sonuç Veren Antijenden Geliştirilmiş Tanı Kitinin Türkiye Genelinde Tüm İllere Dağıtılma Kararı Alındığını Açıklamasının Ardın Bakanlık Harekete Geçti.

15 Dakika Sonuç Alınabilen Tanı Kiti Temin Edilerek Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Viroloji Laboratuvarında Tanıtıldı.

Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Yasemin Coşkun, Daha Fazla Kişiye Test Yapılarak İzolasyonun Sağlanabilmesi İçin Hızlı Tanı Kitinde, Yerli Tanı Kitinde Olduğu Gibi Ağız Ya Da Burun Mukozasından Alınan Sürüntü Örneğinin İncelendiğini Belirtti.

Coşkun, Başta Acil Servisler Olmak Üzere Kolay Ve Hızlı Bir Kullanımı Olan Testin Yaygın Bir Şekilde Uygulanabileceğini Söyleyerek, Güvenirliğinin De Yüksek Olduğunuza Dikkat Çekti. Coşkun Daha Sonra Hızlı Tanı Kitinin Nasıl Kullanıldığını Uygulamalı Olarak Anlattı.

b-232.jpg

Editör: TE Bilisim