Bakan Osman Aşkın Bak: Yabancı oyuncu sayısı kademeli düşürülmeli

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Galatasaray'ın 11 yabancı oyuncuyla sahaya çıkmasını "İçimi acıttı" diye eleştirirken, yabancı sayısının kademeli olarak düşürülmesi için TFF ve Kulüpler Birliği'yle görüşeceklerini açıkladı.

F5HABER F5HABER
Bakan Osman Aşkın Bak: Yabancı oyuncu sayısı kademeli düşürülmeli

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türk futbolundaki yabancı oyuncu tartışmaları konusunda açıklamalarda bulundu.

Futbol takımlarının alt yapılara gerekli örneği vermediğini kaydeden Bakan Bak, "Yabancı oyuncu neden tercih ediliyor ilk önce buna bakmak lazım. Yerli oyuncu üretemediğimiz için piyasaları yüksek oluyor bu nedenle kulüpler yabancı oyuncuları tercih ediyor. Az maliyetli yabancı oyuncunun yanı sıra bazı oyuncular da seyir zevki ve takıma katkı alındığı için alınıyor. Bu kısmen doğru ama bunun kötü örnekleri de var."

Bakan Osman Aşkın Bak: Yabancı oyuncu sayısı kademeli düşürülmeli
Gençlik ve Spor Bakanı, yabancı oyuncu sayısı tartışmaları içinse "Alt yapıları acilen revize etmemiz lazım. Kulüplerimiz geçmişte az sayıdaki yabancılarla büyük başarılar elde etti. Yabancı yasının kademeli olarak düşürülmesi taraftarıyım. Bu durumu TFF ve Kulüpler Birliği ile konuşacağız. Azalma tarihini TFF bileceği iş" diye konuştu.

Alt yapıya yatırım yapan kulüplerin başında Altınordu geliyor
Türk sporunda şu anda Altınordu'ya yatırım yapan kulüplerin başında Altınordu'nun geldiğine dikkat çeken Bakan, sözlerini şöyle tamamladı: "Galatasaray UEFA Kupası'nı kazandığım kaç tane yabancı oyuncusu vardı. Şuanda alt yapıya önem veren kulüplerin başında Altınordu geliyor. Türkiye'nin gelecek vaad eden iki futbolcusu Cengiz ve Çağlar'ı yetiştirdiler. Başkanlarını zaten Bucaspor'dan beri takip ediyorum. Şimdi de Altınordu'da iyi işler yapıyorlar."

SONRAKİ HABER