SON DAKİKA

Bakan’dan bir müjde daha! Oyun bozuldu

Bakan Fakıbaba, fındık üreticisine bir müjde daha verdi. TMO’nun 40 randımanın altındaki fındığı da alacağını duyuran Fakıbaba, spekülatörlerin oyununu bozdu.
22 Eylül 2017, Cuma - 13:01
Fındık üreticisini mağdur etmemek için TMO’ya "Bütün fındığı alın" talimatı veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba dün yeni bir açıklama daha yaptı. Fakıbaba, TMO’nun 40 randımanın altındaki fındığı da alacağını duyurdu. Ankara Ticaret Odası’nın düzenlediği ’Besiciliğin Sorunları ve Çözüm Önerileri Paneli’nde konuşan Bakan Fakıbaba, 40 randımanın altındaki fındığın alınacağını belirterek, spekülatörlerin oyununu da bozmuş oldu.

Fakıbaba, "Fırsatçılar ’TMO randımanı yüzde 40’ın altında olan fındığı almıyor’ diyerek 6-7 liradan mal alıyor. İçine Giresun fındığını karıştırıp TMO’ya 10 liraya satıyor. Bugün karar aldık, 40 randımanın altındaki fındığı da alıyoruz. Üreticinin, sanayicinin, tüketicinin yanında olacağız. Bundan sonra da her 15 günde bir her sektörden sivil toplum örgütleriyle toplantı yapacağım" şeklinde konuştu.

ÜRETEN İNSANIN ELİNİ ÖPERİZ

Fakıbaba, tarımda hükümet olarak üreticilere istedikleri desteği sağlayacaklarını vurgulayarak, şöyle konuştu: "Üreten insanın elini öperiz. Çok çalışacağız. Birbirimize güveneceğiz. Hükümet olarak sonuna kadar da destekleyeceğiz. Ama önemli olan desteklerken ithalatı önleyip ihracatı artırarak kendimize yeter bir ülke haline gelmek. Biz el ele verdiğimizde yapamayacağımız bir şey yok. Tarım sektörünü ayağa kaldıracağız."

YARINIMIZ BUGÜNÜMÜZDEN DAHA İYİ OLACAK

Bakan Fakıbaba, Türkiye’nin 80 milyonluk bir aile olduğunu ifade ederek, "Hep acaba ’Biz bu ülkeyi nasıl bölebiliriz’ diye uğraştılar. Almanya’daki seçimlerde Türkiye’nin konuşulmasına bakın. Türkiye’deki referanduma diğer ülkelerin müdahalesine bakın. Amaç Türkiye’yi küçültmek. Yarınımız bugünümüzden daha iyi olacak" dedi.

FINDIK İHRACATININ YARISI TRABZON’DAN

Türkiye’nin 2016-2017 sezonundaki 235 bin 769 tonluk fındık ihracatının yaklaşık yarısı Trabzon’dan gerçekleştirildi. Türkiye, 1 Eylül 2016 - 31 Ağustos 2017 döneminde gerçekleştirilen ihraç sezonunda 1 milyar 882 milyon 254 bin dolar karşılığında 235 bin 769 ton fındık ihraç etti. Söz konusu sezonda Trabzon’dan 117 bin 139 tonluk fındık ihracatı karşılığında 940 milyon 571 bin 347 dolar gelir elde edildi.

Buna göre Trabzon, Türkiye’nin fındık ihracatının yüzde 49.7’sini tek başına gerçekleştirmiş oldu. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, fındığın Türkiye’nin en fazla döviz girdisi sağlayan tarım ürünlerinin başında geldiğini söyledi.
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler