Bakan'dan flaş açıklama! Askerliğini yapmış sayılacaklar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni askerlik sistemine göre Milli Savunma ve Sağlık Bakanlıkları tarafından belirlenecek yerlerde devlet hizmeti yükümlülüğünü yerine getirecek hekimlerin askerliğini yapmış sayılacağını bildirdi.

Bakan'dan flaş açıklama! Askerliğini yapmış sayılacaklar
Bakan'dan flaş açıklama! Askerliğini yapmış sayılacaklar
GİRİŞ 25.05.2019 10:28 GÜNCELLEME 25.05.2019 11:12
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Bakan Koca, yeni askerlik sisteminde hekimlerin askerlik görevini nasıl ve hangi koşullarda yerine getireceğine ilişkin, AA muhabirine açıklamada bulundu. 

 

 

ASKERLİK GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRMİŞ SAYILACAKLAR

TBMM Milli Savunma Komisyonundan geçen kanun teklifiyle hekimlerin, devlet hizmeti yükümlülüğünü iki bakanlığın ortak belirlediği yerlerde yapmaları halinde askerlik görevini yerine getirmiş sayılacaklarını ifade eden Koca, ''Kanun teklifinin yasalaşması ile hekimler için yeni bir dönem başlamış olacak.'' dedi.  

Koca, hekimlerin yeni askerlik sisteminden nasıl yararlanacaklarına ilişkin, şu bilgileri verdi:

 

 

"Milli Savunma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının müştereken belirlediği yerlerde devlet hizmeti yükümlülüğünü yapmak isteyen hekimler öncelikle yedek subay aday adayı olarak temel eğitim alacak.

Temel eğitim sonrası hekimler görevlerini yapmak üzere Sağlık Bakanlığı emrine verilecek. Görev yerlerinde devlet hizmeti yükümlülüğünü tamamlayan hekimler, asteğmen rütbesi ile terhis edilerek askerlik görevlerini de tamamlamış sayılacak.

Milli Savunma ve Sağlık Bakanlıkları, kanuna tabi olarak çalışmaya uygun yerleri her celp ve atama döneminde ortak olarak tespit edecek. Uygulamanın usul ve esaslarının belirlenmesi için her iki Bakanlığa ortak mevzuat hazırlama yetkisi de veriliyor." 

YORUMLAR 14
  • Yalandünya 4 yıl önce Şikayet Et
    Adaletin bu mu dünya. Polislerin askerlik yapmamasını anlarımda adliyede çalışacakların askerlikten muaf tutulmasını anlamıyorum. Mühendislikten ne farkı var onların önünde engel değil mi ki. Bu vatan sadece mühendis veya diğer muaf olmayan meslek gurupların mı.
    Cevapla
  • Ekrem 4 yıl önce Şikayet Et
    Askeriyede doktor olan kuzenim demek boşuna 15 bin verip yaptı desenize..
    Cevapla
  • vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    boşuna vermedi merak etme 21 gün askerliğin 3 gün yol izni verdiler oraya gidince 4 günde kayıt işlemleri sürüyor üniforma giymiyorsun boş boş duruyorsun 4 günde hastaneye gittim 4 günde topalm cumartesi pazar tatil bir gün egitim aldım bir günde silah atışı askerlik bitti
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Toplum olarak " ASKERİN 1 SAATLİK NÖBETİ 100 ALİMİN İBADETİ GİBİDİR DÜŞÜNCESİ" mevcuttur. Zira herkes vatanı milleti için "KEŞKE ALLAH BANA DA ALLAH ŞEHİTLİK MAKAMINI NASİP ETSE" denilir..!! Zira askerlik sosyal eşitliğin bir diğer göstergesidir. Öyle olmadığını düşünsenize..!! Arkadaşları doğuda orda burda şehit olurken " sabahlara kadar discolarda, akşamlara kadar deniz kenarı beach lerde gençlerimizin zaman geçirdiğini, 20 yaşında holdinglerde patron olup, baba paralarıyla aldıkları son model arabalarla RALLİ yarışı yaptıklarını...!! Askerlikle ilgili isteklerini de "Joistikle büyük ekranlı TV"lerinde savaşçılık oyunu oynadıklarını!!!!!!!!!!!!!!
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Toplumumuzda "ASKERLİK PEYGAMBER OCAĞI " olarak görülür."HER TÜRK ASKER DOĞAR" şeklinde bir ruh hali ile garajlarda "EN BÜYÜK ASKER BİZİM ASKER" diye otobüslerin önünde istiklal marşı söylenir. Dualarla kına yakılır ellerine..Doğuda orda burda eksi bilmemkaç derecede "vatan millet aşkı" için görev icra ederler..Geçmişten beri halkımız arasında "ASKERLİĞİNİ YAPMAYANA KIZ VERİLMEZ" töresi vardır. Şehit olanların derme çatma penceresiz yoksul gariban evlerine de herzaman "TÜRK BAYRAKLARI ASILIR"..Genelde babaları "OĞLUM ŞEHİT OLDU ..VATANA MİLLETE DİĞER OĞULLARIM DA FEDA OLSUN diyen babaları vardır.
    Cevapla
  • Sağlıkçı 4 yıl önce Şikayet Et
    Asker sağlıkçı niye yok ya da mühendis ayrımcılık yapmayın
    Cevapla
  • Sağlıkçı 4 yıl önce Şikayet Et
    Sağlıkçıda az ne alakası var
    Cevapla
  • Ddd 4 yıl önce Şikayet Et
    İhtiyaç.. arz talep.. doktor yetersiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki