0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Eylül 2016 Pazar 00:22:00 - Güncelleme:25 Eylül 2016 Pazar 14:52:00

Bakan Zeybekci: Anam, babam, çocuğum dahi olsa cezalarını çekecekler

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 15 Temmuz darbe girişiminin bir işgal girişimi olduğunu belirterek, "Suçlu olanlar cezalarını çekecekler, anam dahi olsa, babam dahi olsa, çocuğum dahi olsa cezası çekecekler" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'de Polisevinde sivil toplum kuruluşları ve işadamlarıyla düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Zeybekci, 15 Temmuz'un işgal girişimi olduğunu, yıllardır kurgulanan bir oyunun son sahnesi olduğunu söyledi. Darbecilerin amaçlarının Türkiye Cumhuriyeti'ni işgal etmek ve bölmek olduğunu ifade eden Zeybekci, "Amaçları ülkeyi bölüp, bu topraklardan iki tane 'istan' çıkarmaktı, başının isimlerini siz koyun, iki tane 'istan' kurmak için birilerinin kurguladığı işgal girişimiydi. Bunların hesabı sorulacak. Asıl amaçları bu ülkeden birkaç tane daha devlet çıkarmaktı. Bundan 100 yıl önce çizdikleri Anadolu haritasında o çıkıntıları gerçekleştirmekti. Bu hesabı hukuk içinde soracağız. Adalet mekanizmasının dışına çıkmadan soracağız. Hain örgüt şunu kullandı, zindanlarda 'öldürün bizi diye yalvaracaklar' demişiz değil, adaletimiz, hukukumuz, bu hainlere, elebaşlarına, içinde olanlara, ülkeyi satmak isteyen, bölmek isteyenlere asla affedilmeyecek, ömür boyu ağırlaştırılmış müebbet ceza şeklinde hukuk içinde bunlara ceza verilecek" dedi. 

DHA
 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX