Gündem

Bakan Yılmaz Açıkladı ! Öğretmen Ataması 2018'de Yapılacak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kurban Bayramı nedeniyle geldiği memleketi Sivas’ta bayram ziyaretleri kapsamında Gürün İlçesi’ne geldi. Bakan Yılmaz burada Gürün Ulu Camisi bahçesinde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Programa Bakan Yılmaz’ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Bayraz, Gürün Kaymakamı Fatih Özdemir ve çok sayıda kişi katıldı. Bayramlaşma programında konuşan Bakan Yılmaz, birlik ve beraberliğe değindi.

‘Bayramlar Bir Eğitimdir’

CNN’in haberine göre; Bayramların toplum üzerindeki önemine değinen Bakan Yılmaz, “Bu bayramlar bir eğitimdir. Eğitimin amacı toplumun değerlerini, kültürünü okullar marifetiyle nesilden nesile yaşatmaktır. Eğitim 4 duvar arasında olmaz. Bu Kurban Bayramı’nın değeri nedir? Sıla-i rahim. Nedir Sıla-i rahim? Anneyi, babayı, akrabayı ziyaret etmektir. Nerede olursanız olun. Bir bayram gelmişse, bayramda akrabayı ziyaret etmek lazım. Onlarla bayramlaşmak lazım. Küskünlükleri unutmak, dostlukları artırmak lazım, kimsesizlerin kimsesizi olmak lazım. Bir olacağız, beraber olacağız ki toplumumuz güçlü olsun. En güçlü toplumlar birlik ve beraberlik içinde davrananlardır. Önemli olan birlik beraberliktir. İşte bu bayramlar birlik ve beraberliğimize vesile olan rahmet günleridir. Bunları değerlendirmek lazım. Eğer Gürün’de bayramlaşma var deniliyorsa, bir hastalık bir de cenaze durumu hariç mutlaka ve mutlaka bir bayramlaşma için gidebilmek lazım. İbadet tek başına olabilir ama bayramlar tek başına olmaz. Değerlerimizi yaşattığımız halde kimsenin şüphesi olmasın 21’inci Yüzyıl Tükiye’nin yüzyılı olacaktır” dedi. Konuşmanın ardından Bakan Yılmaz hemşehrileriyle bayramlaştı.

‘2018 Yılında Öğretmen Ataması Yapacağız’

Bayramlaşma sonrası basın mensuplarının önümüzdeki dönemde öğretmen ataması yapılmasına yönelik sorusunu cevaplayan Bakan Yılmaz, “Önümüzdeki yıl, yani yeni yılda, 2018 yılında öğretmen ataması yapacağız. Bütçe meclise sunulsun. Meclisten çıkacak rakamdan sonra 2018 yılında öğretmen atamasını gerçekleştireceğiz” dedi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Süreci şimdi başlatın atamayı şubatta yapın bi nebze de olsa kabul ederiz. Ama süreci şubatta başlatırsan atama temmuzu bulur eylülde başlarız ve 2017de sadece tek bir atama yapılmış olur. 2019da seçim var diye atamalar o zamana yığılırsa yazık olur bizlere.

  2. Sayın site yetkilileri 2017 yılında Mebe 30000 atama izni verildi. Kpssciler 2018'i bekleyecek. Sayin Bakanimiz oyle soyledi. Kalan 10000 zaten bizim hakkimizdi. Lutfen 2017 Mayıs mülakata girenlerin olsun. Destek bekliyoruz. LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN.

  3. 2017 ile 30 bin atama söylendi ama unutmayin şubat ve eylül atamasi olur. Sizlerin 2016 puani ile ekim de ilk atama şubat ta duyurusu yapılan 2.atama temmuzda sonuçlandi.. Ee siz hala 3.atama peşindesiniz. 2017 butcesi 30 bin öğretmen evet bu şubat ve eylüle aktarilir ee şubat size verildi ve temmuzda atandilar 2016 mezunları. 2017 sınavı oldu ve eylül atamasi onlarin olur bu yillardan beri böyle bilmiyorsun heralde kardeşim !!!

  4. i̇nşAllah şaka dır bu 10 bin atamayla yetinmeye calışan biz 2017 sınavına giren 450 bin öğretmen için büyük hayal kırıklıgı olur yoksa atam beklerken olmayacak acıklamsı çok üzücü aylardır biz atama olacak dıye bekliyoruz biraz vijdan .

  5. Ulkede bukadar acik var derken yildabir atama neden gec oluyor.2019 secim hazirligi heralde 2017 yilini yasayan cocuklarimiz cok uzuluyorum cok

  6. Yarim yamalak yorumlar yapiyorsun dunyadan haberin yok. 1-Sayin bakan 2018 butcesi belli olunca dedi yani 2017ye verilen 30000den kalan 2018'e devredilemez. 2-Ekim 2016 fetö ihraclari nedeniyle zorunluluktan oldu. 3-artik atamalar subatta ve tek alim. 4- subatta aciklanir temmuz 2018 de atanirsin. 5- eylül diye bir atama yok. 6-artik alimlar kpssyle değil mülakatla CANIM KARDEŞİM!!!

  7. Kardeşim benim sana demek istediğim sizden yani 2016 dan zaten 2 atama yapildi bu 3.atamayi istemek haksızlık. Bizler 2017 puani ile 2 atama istiyoruz bu kadar net. Her yıl 2 atama oluyor daha fazlasi ya da daha azı ne zaman görüldü. Darbe öncesi eylul ve şubatti bunu diyorum geçen sene ekim ve temmuz oldu bu sene ne olur bilinmez. Ama artik 2017 puani ile olmasi gerek diyorum alımların. Olur da tek atama olur ve yine temmuza sarkarsa yine haksızlık yok ki duyuru şubat ta yapılır bu sene olduğu gibi 2018 kpss olmadan duyuru yapilir merak etme. Ben 3.atama isteklerine sonuna kadar karşıyım nokta!!!

  8. Bende 2016 ile kpssye girdim nasıl olur da 2016 kpssciler ucuncu ek bir atama ister anlamıyorum sozum 2016 da kpssye giren arkadaslara siz 2017 kpssye ggirdiniz mi girdiniz kimin hakkını ne diye size versinler ki ayrıca bize verilen onbin atama sözü de kesinlikle yerine getirilmelidir bizim hakkımızdır ankara da bulunan arkadaslar bayanım bu yuzden sartlarım el vermedigi icin orda bulunan arkadaslar milletvekili leri ile bakanlara sesimizi duyurmaya calısalım bu haksızlıga bir dur diyelim

  9. Mülakat kalkmalı atama sureci bu kadar uzun tutulmamalı ve bir an once bize sözü verilen onbin atama yapılmalıdır bakanlarımız cumhurbaskanımız sesimizi duyun bu kadar acık varken ne çocuklarimz ne de bizi gormezden gelmeyin dörtyüz bini aşkın kisi bekliyoruz