Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla Kahramanmaraş’ta bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Yeni Şafak ve Akit Gazetesine yapılan saldırıyı kınadı.
Bakan Mahir Ünal, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde yöresel kıyafetli minikler tarafından karşılandı. Burada çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Mahir Ünal, çocuklara kitap hediye etti. Daha sonra Devlet tiyatrolarının 57.Alay oyununu izleyen Bakan Ünal, çıkışta ise basın açıklaması yaptı.
Bakan Ünal, yapmış olduğu açıklamasında Yeni Şafak ve Akit Gazetesine yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını ifade etti.
12 Şubat’ı Çanakkale’nin devamı olarak niteleyen Ünal; “Çanakkale bu milletin kendi bayrağını, sancağını, toprağını canıyla, kanıyla savunduğu yerdir”dedi.
Kurtuluş olaylarının önemine değinen Ünal, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kahramanmaraş Kahramanmaraşlının, edenin kendi şehrini, canıyla, kanıyla savunduğu yer. Kurtuluş savaşı ve genç Cumhuriyet, genç nesillerin bütün bunları bilmesi, bütün bunları kendi hafızasında yaşaması, kendi aidiyetini kendi tarihini, kendi şuurunu oluşturması açısından bu günler çok önemli.”

Editör: Haber Merkezi