Bakan Turhan: Yapılan Çalışmaları Yeterli Görmedik!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, "Malatya şehrinin devamlı gelişmesi büyümesi insanımızın da özellikle araç sahipliliğinin artması ve şehir için trafiğinin şehirlerarası trafikten izole edilmesi, ayrıştırılması amacıyla biz Malatya’mıza bir çevreyolu yapma projesi başlatmıştık. Bu projenin safahatı uzun ve geçmişe dayanıyor. Güzergahın tespitinden tutun da bu sahanın yol inşaatının başlaması aşamasına kadar önemli bir zaman geçti. Ancak tabi ki bu işe başladık ve devam ediyoruz. Yapılan çalışmaları yeterli görmedik. Bu projeyi Malatya’mıza en kısa süre içerisinde kazandırmanın gayretinde olacağız" dedi.
Bu haber 2019-07-19 16:41:21 eklenmiş ve 1204 kez goruntulenmiştir.
Bir dizi temas, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya'ya gelen Bakan Turhan, Kuzey Çevreyolu ile ilgili brifing aldı.
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Malatya'daki temasları enterbahis kapsamında ilk olarak Kuzey Çevreyolu şantiyesini ziyaret etti.
Bakan Turhan, şantiyede Kuzey Çevreyolu'ndaki çalışmalarla ilgili detaylı bir brifing aldı. Brifing, basına kapalı olarak gerçekleştirildi.
 
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'Nİ ZİYARET
Bakan Turhan daha sonra Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Bu yıl gerçekleştirmiş olduğumuz Kayısı Festivalini ‘Güneşin Altın Yumurtası’ teması ile gerçekleştirdik. Kaysı Festivalimiz 1973 yılında başlayan geleneksel yapı içerisinde devam ediyordu. Son 6 seneden beri yapılmayan kayısı festivalimiz, bu sene coşku ve sevinç içerisinde, Malatya'nın tüm paydaşları tarafından sevgiyle karşılandı. Kayısıyla ilgili yapılan kortej yürüyüşü ben inanıyorum ki Türkiye'de örnek olacak bir yürüyüştü. O kortej yürüyüşünde hem devlet hem millet hem siyasi yelpazede ve sivil toplum örgütleri içerisinde olan her kesimden insanların katılımıyla 50 bin kişinin yer aldığı bir kortej yürüyüşü oldu. Malatya'nın değerleriyle bir yürüyüş gerçekleştirildi" dedi.
 
Kuzey Çevreyolu'na da değinen Gürkan, şunları söyledi: "Sizlerin hassasiyetlerini biliyoruz. Malatya’ya gelmeden önce yılan hikayesine döndü diye değerlendirdiğimiz, Malatya halkı tarafından da hakikaten çok uzun zamandan beri özlemle beklenen Kuzey Çevreyolu'yla ilgili yerinde inceleme yaptınız. İlgili kurum ve karayollarından brifing aldınız. Bizde bizzat orada tanıklık ettik. İnşallah sizlerin direktifleriyle önümüzdeki yıllar içerisinde, birkaç yıl içerisinde çok fazla uzun sürmemek kaydıyla bitirilmesini arzu ediyoruz. Uzun zamandan beri beklediğimiz, Malatya trafiğinin hakikaten yoğun bir şekilde cereyan ettiği, oranın hem Malatya trafiğinin rahatlatılması anlamında hem de çevreyolunda gerek şehrin seyir halinde olan trafiğinin zaman kaybının önlenmesi açısından da önemli olacağı kanaatindeyiz."
 
Malatya'da hizmet destanları yazmak istediklerini kaydeden Gürkan, "Aldığımız tablonun sizler bilincindesiniz. Bu kısıtlı bütçeyle birlikte elimizden ne gelirse yapmaya gayret edeceğiz. Kuzey Çevreyolu'nun ötesinde de Kuzey Kuşak Yolu'yla ilgili viyadük talebimizi sizlere iletmiştik. Sizlerde bu konuda gerekli talimatları vermiştiniz. Diğer taraftan da karayollarıyla ilgili özellikle Doğanşehir bölgemizde bulunan Kapıdere mevkisi dediğimiz belirli bir alanın karayolu ukdesinde olup, diğer kısmının da karayolu ukdesine alınarak orada da ulaşım arterlerinin daha sağlıklı yapılması noktasında sizlerin direktiflerinizi bekliyoruz. Diğer taraftan da şehir merkezinde kalan şube şefliğinin bulunduğu o alanında Malatya'mıza yeşil alan olarak kazandırılması ve alt kısmının da otopark şeklinde değerlendirilmesini arzu ediyoruz" diye konuştu.
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ise Malatya'nın tarihi ve kültürel değerleriyle önemli bir şehir olduğunu ifade ederek, "Malatya, Anadolu'muzun kadim şehri, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış önemli kentlerimizden biri. Tarihte üstlendiği görevlerin dışında ülkemizin, Türkiye Cumhuriyeti'nin geçmişinde de çok değerli insanları, devlet adamlarını yetiştirmiş olan bir kentimiz. Bulunduğu konum itibariyle de ülkemizde doğu, batı, kuzey, güney asklarında bir kavşak noktasıdır. Tabi buda Malatya'mızın ülkemizin önemli kentlerinden biri olduğunun göstergesidir. Son yıllarda ülkemizde yaşanan ekonomik gelişmelerden de nasibini, payını almış olan bir kentimiz. Şehir gittikçe sosyal, ekonomik yönden ve her açıdan gelişiyor" dedi.
 
Bakan Turhan, kentte düzenlenen kayısı festivaliyle ilgili ise "Kayısı festivaliyle bu yörenin önemli bir mahsulü, ürünü olan ve dünyada da hak ettiği namın, şöhretin sahibi olan kayısı için düzenlenmiş olan festivalin hem Malatya'mızın tanıtımına hem kayısı meyvesinin tanıtımına katkı sağlamasını diliyorum. Uzun yıllardan beri bu festival yapılıyor. Ben, 1982 yılında Malatya'da askerlik yaptım. Malatya'ya ağustos ayında geldim ve geldiğim gün Malatya’ya kayısı festivali vardı. Kernek meydanında yapılıyordu.  Asteğmen olarak geldim ve benim Malatyalılığım orada başladı. Malatya’ya o günden beri dostuz. Hala devam eden dostluklarımız var. Malatya insanının da bu hasletini burada söylemeden geçemeyeceğim" açıklamasında bulundu.
 
Bakan Turhan, karayollarının bugüne kadar Malatya'da önemli çalışmalar yaptığını ifade ederek, "Bakanlığımızın sorumluluğunda olan öncelikle Karayolları çalışmalarında bugüne kadar Malatya’mız için önemli çalışmalar yapıldı. Doğu-Batı Kuzey-Güney istikametinde mevcut yolların kapasitelerinin artırılması, iyileştirilmesi ve bölünmüş yollar haline getirilmesi amacıyla komşu illerle olan bağlantıları önemli ölçüde tamamlandı diyebiliriz. Malatya kentinin sürekli gelişmesi ve büyümesi, araç sahiplerinin artması şehir içi ulaşımın şehirlerarası ulaşımdan ayrılması amacıyla Malatya’mıza çevreyolu projesi başlatmıştık. Bu proje uzun bir geçmişe sahip. Bu işe başladık devam ediyoruz. Geçmişte kaybedilen zamanları bir kenara bırakıp bu projemizi öncelikli olarak Malatya’daki ulaşım altyapısının hizmetine dshil edeceğiz. Malatya’ya bugün gelir gelmez projenin devam eden kesimlerini Karayolları genel müdürümüz, bölge müdürümüz, valimiz, milletvekillerimiz ve yerel yöneticilerimiz ile birlikte yapılan çalışmaları gördük. Yapılan çalışmaları yeterli görmedik. Bu çalışmaların hızlandırılması ekip ve ekipmanların artırılması ile yol güzergahının yapılacağı güzergâhında biran önce idari işlemleri yapılması için ilgili arkadaşlarımızla görüşülerek bu projeyi Malatya’mıza en kısa süre içerisinde kazandırmanın gayretinde olacağız” dedi.
 
Turhan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın kendisine ilettiği taleple ilgili ise şunları söyledi: "Büyükşehir Belediye Başkanımız bazı taleplerde bulundu bunlarla ilgili geçmişte yapmış olduğumuz işlemler var bunları takip edeceğiz. Malatya’mızın şehirsel, kentsel gelişimine katkı sağlayacak şekilde kullanılması amacıyla hep birlikte el birliğiyle Malatya’mıza kazandırılmasına çalışacağız. Karayolları Şube Şefliğimizin bulunduğu alanın Malatya’mıza bir kent parkı olarak kazandırılması noktasında bir talepleri olmuştu geçmişte, bu konu ile ilgili olarak yaptığımız çalışmalar vardı. Bunları bundan sonra hızlandırıp icraata geçirmenin gayreti içerisinde olacağız."
 
Bir gazetecinin, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki çalışmaları sorması üzerine Bakan Turhan, şöyle cevap verdi: "Oradaki çalışmalar planlandığı gibi gidiyor. Programın önünde gidiyoruz. Çünkü çok şükür hava şartları çalışmamıza, iş programımızı ön gördüğümüz takvimden önce tamamlanması için bize imkan verdi. Geçtiğimiz yıllarda aynı amaçlı çalışmaların sürelerinden daha kısa sürede inşallah tamamlayıp Kurban Bayramı öncesinde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki bakım, onarım çalışmalarını tamamlayıp tam kapasiteyle İstanbul halkının hizmetine açmayı hedefliyoruz."
 
Bölgede planlanan hızlı tren hattıyla ilgili soru üzerine ise Bakan Turhan, proje çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte yapım aşamasına geçeceğini belirtti.
Türkiye'de ulaşımla ilgili çalışmaların sürdüğü ifade eden Turhan, "Malatya, Elazığ, Diyarbakır hızlı tren hattı proje çalışmalarımız devam ediyor. Bu projelerimiz tamamlandığında yapım aşamasına geçilecek. Ülkemiz artık karayolu ulaşım alt yapısı ile ilgili sorunlarını önemli ölçüce çözmüştür. İyileştirme çalışmalarımız bazı bölgelerde, alt yapıyı geliştirme çalışmalarımız, bakım ve onarım çalışmalarımız devam ediyor. Bundan sonra ülkemizdeki özellikle ekonomik büyüklüklerin artması ile birlikte artan yük ve yolcu hareketini daha ekonomik bir şekilde bu hizmeti sunmak için ülkemizin genelinde ve ana aksağında hızlı trenle yolcu ve yük taşımacılığı ile projeler geliştiriyoruz. Şuanda büyükşehirlerimizde Ankara-İstanbul ve Konya arasında yüksek hızlı tren hizmeti yapılıyor. Ankara-Sivas, Ankara-İzmir-Bursa ve Adana-Gaziantep arasındaki çalışmalarımız da hızla devam etmekte. Ayrıca proje çalışmaları devam eden Sivas-Kars arası Kayseri-Samsun ve Kayseri-Mersin arasındaki proje çalışmaları tamamlandığında Sivas, Malatya, Elazığ ve Diyarbakır hattı da dâhil, yine Gaziantep ve Habur arasındaki güzergahta proje çalışmalarımız devam ediyor. Bunlar bizim ileriye dönük ulaşım alt yapı projelerimiz. Ülkemizin ekonomik büyümesine paralel olan ekonominin yükünü taşıyacak olan hem ulaşım maliyet girdisi ucuz olan, bu sistemleri hizmete almak durumundayız. Biz bu ulaşım alt yapılarını tamamlamasaydık, bugün ki büyüklüklere ulaşamazdık" diye konuştu.
 
Yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’a Kayısı ile Aslantepe höyüğünde çıkan ilk kılıcın birebir aynısını yansıtan bir kılıç hediye etti.
 
Ziyaretlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’ın yanı sıra Vali Aydın Baruş, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, İlçe Belediye Başkanları, Karayolları Genel Müdürü ve bürokratları ile kalabalık bir heyette yer aldı.
 
HABER: FERDİ DURDU/ YENİ MALATYA GAZETESİ- ERTV

ETİKETLER : Malatya Bakan Cahit Turhan Büyükşehir Belediyesi Kuzey Çevre Yolu
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Mobilbahis - Asyabahis - Bets10 Adresi - bahis siteleri
CasinoMaxi
Diğer MALATYA haberleri

Yazarlar

En çok okunanlar

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
© Copyright 2024 Copyright. Tüm hakları saklıdır. Bu site Gazi SOFT haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Ankara
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
Erken Seçim
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
izmir escort adıyaman escort amasya escort kaçak bahis siteleri bingol escort