Afet Kriminal İnceleme Temel Eğitim Kursu'nun açılışı nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığı Şehit Demet Sezen Konferans Salonu'nda program düzenlendi.

Bakan Soylu, program öncesinde, afet olaylarında görev alan koku köpeklerinin saha çalışmasına ilişkin örnek olay gösterimini izledi.

Gösterimde, eğitimli koku köpeği tarafından bulunan parçalardan ya da kaybolan kişilerden alınan örneklerle kriminal inceleme aracının sahadaki anlık kimlik tespiti işlemine tanık olan Soylu, olay yeri inceleme araç ve ekipmanlarını konusunda yetkililerden bilgi aldı.

Soylu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, suçun ve suçlunun tespit edilmesinde olay yerinde müdahalenin önemli olduğunu vurguladı.

Açılışı yapılan eğitim programıyla hem sahada çalışan emniyet teşkilatının hem de üniversitelerin bilgisi ve tecrübesini bir araya getirmeye çalıştıklarını ifade eden Soylu, "Daha önce mevcut olan bir birimdi ama kapsamını genişlettik, kapasitesini arttırdık ve Avrupa standartlarının üzerini hedefledik." diye konuştu.

Güvenliğin, pek çok alanında olduğu gibi kriminal araştırma sahasında da gelişen teknolojiyi kurumsal tecrübemizle harmanlayarak yepyeni bir anlayışla hareket ediyoruz.

Suç ve suçlu teknolojiyi hangi hızda, kapsamda kullanıyorsa onlardan daha hızlı ve geniş kapsamda kullanıyoruz pic.twitter.com/chamO29FDF

Süleyman Soylu | Maske