19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Bakan Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na: 'Adamlarını bir araya topla. Terör propagandası yapmasınlar'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, 'Kılıçdaroğlu'na söylüyorum; adamlarını bir araya topla. Terör örgütünün propagandasını yapmasınlar. Onların teminatı olmasınlar. Milletimizi istismar etmesinler.' dedi.

23 Şubat 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:

İçişleri Bakanı Bakanı Süleyman Soylu, Erzurum'da, "Yeni Türkiye Konferansı"nda konuştu. Milletin beka davasının bulunduğunu belirten Soylu, bunun binlerce yıldır her türlü baskıya, zulme karşı hem kendisinin hem insan olmanın onurunu koruma hem de ezanın okunmasının olduğunu vurguladı.

ŞU REFERANDUM BİR BİTSİN, MEMLEKET NE GÜZEL GÜNLER GÖRECEK

Konuşmasında yapılacak halk oylamasına değinen Soylu, "Şu referandum bitsin, bak neler olacak. Memleket ne güzel günler görecek. Ne terör örgütü ne Türkiye'yi geri bırakmaya çalışanlar ne bizi engellemeye çalışanlar... Bu referandumun en önemli kararı, millet ne derse o olacak, millet ne istiyorsa o olacak, millet ne karar veriyorsa o olacak." ifadesini kullandı.

Bakan Soylu, siyasette tesadüfün yer almadığını olmadığına değindi. Siyasetin hiçbir zaman dur durağı olmadığına işaret eden Soylu, "Aktörleri değişir ama konusu hep aynıdır. Ana fikri aynıdır. Bizler hep birlikte siyasetçi olarak ya o çizginin içindeyiz ya da o çizginin dışındayız. Hele bu milletin dünya üzerindeki binlerce yıllık varlığı, mücadelesi, kavgası, yarına ait iddiası asla bir tesadüfün asla günlük bir siyasi kaygının eseri değildir." dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA SÖYLÜYORUM; ADAMLARINI BİR ARAYA TOPLA, TERÖR PROPAGANDASI YAPMASINLAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da seslenen Soylu, şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu'na söylüyorum; adamlarını bir araya topla terör örgütünün propagandasını yapmasınlar. Onların teminatı olmasınlar. Milletimizi istismar etmesinler. Çok net şekilde söylüyorum. Burada bu millet büyük bir mücadele yapıyor. İstiklal mücadelesi... 4 gündür, 5 gündür, 6 gündür, 7 gündür susuyoruz, söz söylemiyoruz. 85 kilogram patlayıcı Mersin'in göbeğinde çıktı. Ankara'da İstanbul'da, ülkemizin her tarafında bir şer odakları odaklanmış, oradan bu ülkenin yarınlarını karalamaya, ülkemizin birliğini bozmaya, oradaki insanları korkutmaya, orayı kendine sığınak alanı olarak görmeye, oradan iş adamlarına 'şu kadar para göndereceksiniz, evlatlarınızı Kandil'e göndereceksiniz.' diyor. Neyin tarafındasınız siz? Türkiye kararlı bir mücadele vermektedir. Bu mücadeleyi de demokrasi ve hukuk devleti çerçevesinde vermektedir."