Bakan Soylu: Türk demokrasisi Avrupa'dan üstün, kayyum kararı hukuki

Bakan Soylu: Türk demokrasisi Avrupa'dan üstün, kayyum kararı hukuki
© 
By Euronews
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasının siyasi değil, hukuk çerçevesi içinde alınan idari bir karar olduğunu söyledi.

REKLAM

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasının siyasi değil, hukuk çerçevesi içinde alınan idari bir karar olduğunu söyledi. Bakan Soylu ayrıca Türkiye'deki demokrasinin Avrupa'dan daha üstün olduğunu kaydetti.

Soylu bir televizyon kanalında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) aday belirleme kanunu ile belediye başkanı kanununun farklı olduğunu dile getirdi. İçişleri Bakanı, "Bana diyor ki sen tehdit görüyorsan bunu şu çerçeve içinde açığa alabilirsin. Ben bir muhtar açığa aldım. Köyündeki birkaç kişinin koyunlarını çaldı. Ben mahkeme kararı mı beklemeliydim" ifadelerini kullandı.

Soylu, "Diyarbakır, Mardin ve Vanlı dostlarımız, hemşehrilerimiz var. Seçim öncesi dahil 'Bunların biz ne halt ettiklerini biliyoruz' diyor oradakiler. 'Biz ilk kez hizmeti bu kayyımlarla yaşadık' diyorlar. Bunu oradaki vatandaşlar söylüyor. Biz orada teröre belediyeleri kullandıracak hali 1 saniye bile tutmamız devlete, millete halel getirmektir." dedi.

"MHP'li belediyeyi de aldık, hiç bir itiraz gelmedi"

Bakan soylu, sadece HDP'li belediye başkanlarının değil, diğer partili başkanların da daha önce görevden alındığını vurguladı. Bakan söyle şu ifadeleri kullandı:

"Iğdır belediye başkanını niçin görevden almadık? Eğer suçu yoksa almıyoruz, niye alalım? Biz kanuna kurala, yaptığı işlere ve karşı karşıya kaldığı soruşturmalara bakıyoruz. AK Partili belediye bir başka işle karşı karşıya olduğu zaman aldık. İçişleri Bakanlığım döneminde bir kaç AK Partili belediyeyi de aldım, bir kaç CHP'li ve MHP'li belediyeyi de aldık. MHP'den hiç bir itiraz gelmedi, 'bu adamı neden aldınız?' denmedi. Burası demokratik, hukuk devletidir. Seçilmiş diye hukuk kurallarını kimse istismar edemez. Hepimiz hukuk içinde kalmak zorundayız. Hukuktan başka sığınacağımız liman yoktur."      

'Türkiye’nin önemli bir merkezine giden bombayı yakaladık'

İçişleri Bakanı Soylu, terörle mücadele ile ilgili açıklamalarda da bulundu. Soylu, Şanlıurfa'da başka bir şehre giden bomba yakalandığını söyledi.

Soylu, “Biz bu gece Türkiye’nin önemli bir merkezine giden bombayı Şanlıurfa’da yakaladık, bundan bir hafta önce, onun dört katı büyüklüğünde bomba yakaladık."dedi.

Soylu sözlerine şu şekilde devam etti: "DEAŞ talimatı gruplarınızı küçülteceksiniz diyor. PKK talimat aynı, grupları küçülteceksiniz, vur kaç yapacaksınız, ekonomik turistik şehirlerin merkezinde eylem yapacaksınız. Biz bunlara imkan sağlarsak, iltisaklı irtibatlılarına imkan sağlarsak Türkiye’nin geçmiş dönemde yaşandığını tekrar yaşarız."

'Türkiye'deki demokrasi Avrupa'dan kat be kat üstün'

Süleyman Soylu, Türkiye'deki demokrasinin Avrupa'dan daha üstün olduğunu dile getirdi. Soylu, "En son İstanbul'da seçim itirazı yapıldı, tekrarlandı. Türkiye'de işleyen demokrasi var. Avrupa'dan kat be kat üstün. Ben demokrasi çocuğuyum. Seçimlere girmişim, Tayyip Erdoğan da öyle. Yoksa ayakta duramayız." şeklinde konuştu.

'Suriye'de Amerikalıların MLKP ile ne görüştüğünü biliyoruz'

Bakan Soylu, Suriye ve S-400 hava savunma sistemi konusuna da değindi. İçişleri Bakanı, "Biz S-400'ü bundan 10 sene önce alabilir miydik, zinhar alamazdık. Nelerle ilgilendiğimizi hangi imkanlarla size anlatsam. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugün güçlüdür. ABD niçin orada? Çok yakın bir zamanda, bundan 14 gün önce, iki hafta önce Suriye'nin bir tarafında bizim kırsalda bitirdiğimiz MLKP (Marksist Komünist Leninist Parti) ile Amerikalılar görüştüler.Ne görüştüklerini de biliyoruz." dedi.

Ek kaynaklar • AA

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

İçişleri Bakanı Soylu'dan 'hediye' iddialarına yanıt: Araştırılması için denetleme talimatı verdim

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kayyum yorumu: Kandil'e para gönderenleri kapıya koyarız

İYİ Parti'den üç büyükşehire kayyum atanmasına ilişkin açıklama