Bakan Soylu Sakarya'da trafik denetimlerine katıldı

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, Kurban Bayramının son gününde Sakarya'da trafik denetimlerine katıldı.
 
Bolu'nun Gerede ilçesindeki trafik akışını havadan izledikten sonra Bolu Valisi Ahmet Ümit ile birlikte Sakarya'ya gelen Bakan Soylu, helikopter ile Arifiye'deki Tank Palet Fabrikası pistine indi. Burada Vali Ahmet Hamdi Nayir, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Cengiz Yiğit, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu ve AK Parti Yetkilileri tarafından karşılanan Bakan Soylu, daha sonra TEM Adapazarı gişelerinde bulunan uygulama noktasına geçti.
 
Uygulama noktasındaki polisler ile bayramlaşan Bakan Süleyman Soylu, durdurulan araçlardaki vatandaşlarla sohbet ederek, bayramlarını kutladı. Sürücülere uyarılarda bulunan Bakan Soylu, araçlardaki çocuklara çeşitli hediyeler de verdi.
 
“Vatandaşlarımızın Sağ Salim Evlerine Dönmesini İstiyoruz”

Trafikteki son durumu yerinde görmek ve denetimlerde bulunmak üzere ilk önce Bolu İline gittiğini, daha sonra Sakarya'daki son durumu görmek üzere İlimize geldiğini ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu trafik denetimleri sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, “Ben bugün Bolu ve Sakarya’da denetimlere katıldım. Vatandaşlarımızın evlerine sağ salim dönebilmesi için trafik ekiplerimiz Türkiye'nin her yerinde bu denetimlerini devam ettiriyorlar. Anlaşılan vatandaşlarımız dönüşlerini son güne bırakmadan günlere yaymışlar. Dün akşam itibariyle biraz yoğunluk vardı, bugün de yoğunluk nispeten aynı noktada görünüyor.
 
“Seyir Halinde İken Cep Telefonu ile Alkol Arasında Fark Yok”

Arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilere göre emniyet kemeri konusunda bir duyarlılık oluşturulmuş, ancak cep telefonu konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Bu konuda benim de birçok tespitim oldu. Birçok uyarıya ve denetimlerimize rağmen halkımızın seyir halindeyken telefonla konuştuğunu görüyoruz. Cep telefonuyla konuşmak dikkati 4 kat fazla dağıtıyor, alkollü araç kullanmakla aralarında bir fark yok diyebiliriz. Onun için sürücülerimize dönerken cep telefonsuz bir yolculuk diliyoruz" dedi.
 
Denetimlerin ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir ve İl Protokolü ile bir süre görüşen Bakan Soylu, herkese görevlerinde başarılar diledikten sonra İlimizden ayrıldı.
4 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]