Bakan Soylu: Pazarkule'yi boşalttık

Bakan Soylu: Pazarkule'yi boşalttık
Yunanistan'a geçmek için Edirne'ye akın eden ve 1 aydır Pazarkule Sınır Kapısı'nda bekleyen göçmenler, bulundukları bölgeden misafirhanelere gönderildi. Kurdukları çadırlarda kalan ve temel ihtiyaçları devlet tarafından karşılanan...

Yunanistan'a geçmek için Edirne'ye akın eden ve 1 aydır Pazarkule Sınır Kapısı'nda bekleyen göçmenler, bulundukları bölgeden misafirhanelere gönderildi. Kurdukları çadırlarda kalan ve temel ihtiyaçları devlet tarafından karşılanan göçmenler, kapıların açılacağı umuduyla 1 ay boyunca Pazarkule'de bekledi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında misafirhanelerde karantina altında tutulacak göçmenlerin daha sonra uygun bölgelere gönderileceğini öğrenildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Bakan Soylu: "Edirne'de Pazarkule'yi boşalttık, mültecileri oradan aldık. 9 vilayete götürdük. Dün akşam itibarıyla sabaha kadar operasyon yaptık, yaklaşık 5 bin 800 mülteciyi boşalttık. Tedbiren yaptık. Kimse kendini rahat hissetmesin. Bu risk geçtiği zaman kim gitmek istiyorsa biz hayır demeyiz. İnsani açıdan ve tedbir açısından yaptık."

Fotoğraf: Arşiv