Sakarya'da havai fişek taşıyan kamyonda patlama meydana geldi. Patlamanın ardından olay yerinde incelemelerde bulunan Bakan Soylu, olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Soylu, "Yaklaşık 15 tonluk patlayıcı buradan biraz daha farklı olan bir noktaya taşındı. Patlayıcılar havai fişek olunca oranın ormana yakın olması nedeniyle burada patlatılması noktasında ilgili arkadaşlarımız karar verdiler. Bu noktada, imha timinin eşliğinde bir patlama işlemi gerçekleşti. Son bir buçuk tonluk patlama işlemi varken bu üzücü olay gerçekleşti. Patlayıcıların fitillerini buraya patlatmak için getirdiler. Bunlar genelde orada soğutuluyor. İtfaiye ve ambulanslar eşliğinde imha edilirler." dedi.

Patlamanın nedeni yapılacak soruşturma neticesinde sonuçlanacağını belirten Soylu, "Şehitlerimiz ise bir arkadaşımız İstanbul'dan bir arkadaşımız da Ankara'dan gelmişti. Diğer şehit olan arkadaşımız burada güvenlik için görevliydi. Aracın sürücüsü ise ağır yaralı ve ameliyata alındı. Hayati tehlikesi olan bu arkadaşımız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)