Bakan Soylu, Bakan Ağbal ve Orgeneral Güler Bayburt’ta

Bakan Soylu, Bakan Ağbal ve Orgeneral Güler Bayburt’ta
Yayınlama: 24.07.2017
A+
A-
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Bayburt’a geldi.
Bakan Soylu, Bakan Ağbal ve Orgeneral Güler’i Bayburt Valiliği’ne gelişinde Vali Ali Hamza Pehlivan ve kurum amirleri karşıladı. Karşılama töreni sonrası valilik şeref defterini imzalayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler açıklamalarda bulundu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Bayburt programı öncesinde Tunceli ile terör örgütünün şehit ettiği Öğretmen Necmettin Yılmaz’ın kaçırıldığı Tunceli – Pülümür bölgesinde bir takım incelemelerde bulunduklarını söyledi.  Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte bölgede alınan güvenlik tedbirleri ve hayata geçirilecek çalışmaları değerlendirdiklerini bildiren Bakan Soylu, “1 Mart 2017 tarihinde Tunceli’ye yine gitmiştik. O gün attığımız adımların yüzde 95’inin ya başlamış olduğunu ya da önemli bir bölümünün bittiğini veya tamamlandığını gördük. Orada bulunan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyor. Hükümetimize, Maliye Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Gerek Jandarma Genel Komutanımız gerek Emniyet Genel Müdürümüz tüm arkadaşlarımız büyük bir hassasiyetle orada aldığımız tedbirleri özellikle yerine getirmek için yerelde büyük bir gayret gösterdikleri açık bir şekilde görülüyor. Oradan gelirken Tunceli – Pülümür arası yola terör örgütünün geçmiş dönemlerde önemli bir tehdidi söz konusuydu. Maalesef bu yılda olay sayısında ciddi bir azalma olmasına rağmen Gümüşhane’de babasının memleketine gelmek isteyen bir öğretmenimizi, evladımızı orada şehit ettiler. O bölgede aldığımız bir takım tedbirler vardı. Henüz tamamlanmamakla birlikte daha ne gibi tedbirler alabiliriz diye yol üzerinde tekrar görme fırsatına sahip olduk.” dedi.
Bayburt’u uzun zamandır ziyaret etmek istediğini belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yoğun programı dolayısıyla buna ancak fırsat bulabildiğini ifade etti. “Öncelikle bilinmelidir ki Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın verdiği görevleri yapmakla görevliyiz. Fakat bilinmelidir ki Bayburt burnumuzda tüten bir şehirdir.” ifadeleriyle sözlerine devam eden Bakan Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte Bayburt’u ziyaret ettiklerini dile getirdi. Bakan Soylu ziyareti sırasında kendisine eşlik eden Maliye Bakanı Naci Ağbal’a da teşekkür ederek, “Bu önemli dönemde attığı adımlar… Memleketimizin hazinesini derleyip toparlamakta ortaya koyduğu irade ve aynı zamanda yoksulluğa düşürmek istedikleri bir milleti ve ülkeyi kaynaklarını ne kadar zengin ve iradeli kullanabileceğini gösteren örnek bir yaklaşım ortaya koyuyor. Bize de çoğu zaman rehberlik ediyor. Minnettarız, müteşekkiriz. Bugün Valimiz, milletvekilimiz ve çok değerli arkadaşlarımızla hep birlikte bir değerlendirme yapacağız. Sizlerin de gösterdiği alaka ve ilgiye çok teşekkür ediyorum. Bayburt’ta bulunmaktan büyük bir onur duydum. Bayburtluların emrine amade olduğumuzu bir kez daha söylemek istiyorum.” diye konuştu.
Maliye Bakanı Naci Ağbal ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler’i Bayburt’ta ağırlamaktan büyük bir şeref duyduğunu aktardı.  Güvenlik güçlerinin Türkiye’nin birlik ve beraberliği için gecesini gündüzüne katarak gayret gösterdiğinin en yakın tanıklarından biri olduğunu söyleyen Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Bu nedenle kendilerine özel olarak teşekkür ediyorum. Rabbim yardımcıları olsun, kuvvet versin. Her türlü kötülük ve beladan saklasın. Türkiye son derece önemli bir dönemden geçiyor. Bu dönemde gerek iç güvenlik gerekse dış güvenlik noktasında bölgesinde bir huzur ve istikrar ülkesi olarak çok önemli role sahip. Bu anlamda hükümet olarak güvenlik noktasında en küçük bir taviz vermeksizin emniyet kuvvetlerimizin sayesinde büyük bir mücadeleyi canla başla hep beraber yürütüyoruz.” sözlerini kullandı.
Bayburt’ta olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyduğunu bildiren Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler de terörle yoğun bir mücadele içerisinde olduklarını belirtti. Bayburt’un terör noktasında her hangi bir olumsuzluğa ev sahipliği yapmadığını kaydeden Orgeneral Güler, “Ülkemizde mücadele etmemiz gereken terör örgütleri var. Bunların hepsi ile zorlu bir mücadele içerisindeyiz. Bu nedenle bu ziyaretimizi ancak gerçekleştirebildik. Diğer yandan başka bir sebep ise Sayın Bakanımızla birlikte gelmeyi çok arzu ettim. Bugün sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumuz ve bu memleketin bir çocuğu olmaktan da gurur duyduğumu ayrıca ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından basın mensuplarına fotoğraf veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler daha sonra valilik makamına geçerek Vali Ali Hamza Pehlivan’a hayırlı olsun temennilerini bildirdiler.
Vali Ali Hamza Pehlivan, burada Bakan Soylu, Bakan Ağbal ve Orgeneral Güler’e Bayburt İli hakkında genel hususlar ve İl genelinde yürütülmekte olan yatırım faaliyetleri hakkında brifing verdi. Vali Pehlivan Bayburt’ta her alanda hepsi birbirinden önemli ve kıymetli pek çok yatırımın hayata geçmesi hususundaki yoğun desteklerinden dolayı Bakanlarımıza İlimiz adına teşekkür etti.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler daha sonra esnaf ziyaretinde bulunmak üzere Valilik’ten ayrıldı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.