Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Isparta 13°C
Yağmurlu
Isparta
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 24°C
Sal 23°C

Bakan Soylu Açıkladı..! Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanacak mı?

Bakan Soylu Açıkladı..! Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanacak mı?
29 Mart 2020 21:15
A+
A-

Son zamanların Ülkemizde en çok konuşulan konularından bir tanesi olan sokağa çıkma yasağı konusunda İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklamada bulundu.

Bakan Soylu, sokağa çıkma yasağı ile ilgili,”Bizim için 4 tane konuyu ayakta tutmamız önemli. Sağlık, gıda-hijyen, kamu düzeni ve sosyal izolasyonu sağlamaya çalışıyoruz. Bu 4 konu bizim için önemli. Eğer sağlayamazsak tüm tedbirleri alacağız.” ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu’nun açıklamalarından satır başları şöyle;

Günde 100 bin maske üretebilecek bir sistem kurduk ve şu anda üretiliyor. Hem bizim personelimizi hem de Sağlık Bakanlığı’na iletiliyor. Kaymakamlıklarımız, valiliklerimiz, 112 hizmetimiz full çalışıyor.

Umreden Gelen Kafile

Dünyada uçak yolculukları, sınırlarını kapatalı çok bir zaman olmadı. Bize gelen umrecilerimizde veya yurtdışından gelenlerde. Avrupa’da patladığını gördüğümüz an pat diye tedbirimizi aldık. Suudi Arabistan’dan bize vakalarla ilgili bilgi gelmedi. Biz ta ki gelen Umrecilerden birinde vaka gördük. Hemen karantina kararı aldık. Ardından yurtdışından gelenlere de bunu uyguladık. Başka ülkelerin büyükelçileri gelmek istedi. Ya karantinada kalırsınız ya da dönersiniz” dedik.

Bu süreçte hemen koordine olduk. Umreden gelenler evlerine gitmeyi beklerken biz onları karantinaya aldık. 24 saat içerisinde tüm gerekenleri yerine getirdik. Hepsiyle ilgili de sağlık kontrolleri yapıldı. Virüsün hangi etkenden yayıldığını tespit ettiğimiz sürecinde önlemimizi aldık.

Sokağa Çıkma Yasağı

Bizim almayacağımız tedbir yoktur. Sabahleyin valilerimizle bir değerlendirme yaptık. Bu değerlendirmeyi de Cumhurbaşkanmıza arz ettik. Son 4-5 gündür Türkiye’de hayat %80 durmuş idi. Şimdi sokağa çıkma yasağı koyulabilir de. Üretim ve tedariğin dışında, sağlık dışında bir izolasyonun sağlandığını söyleyebilirim. Hiçbir tedbir almaktan çekinmeyiz. Bütün parametreleri izliyoruz. Şu anki durumda cumartesi pazar yaklaşık yüzde %95 durumunda eve çekildi. Yarını izleyeceğiz öbür günü izleyeceğiz.

Ekonomi muhakkak etkileyecektir. Dünyanın ekonomileri de etkileniyor. Ülkeler artık kendi ülkeleri içerisinde mi üretim yapacaklar. Bizim için 4 tane konuyu ayakta tutmamız önemli. Sağlık, gıda-hijyen, kamu düzeni ve sosyal izolasyonu sağlamaya çalışıyoruz. Bu 4 konu bizim için önemli. Eğer sağlayamazsak tüm tedbirleri alacağız.

2 gün önce Bolu’da bir kardeşimizi karantinaya aldık. Para istemiyoruz, 3 öğün yemeğini veriyoruz. Her türlü hijyen ve ihtiyacını karşılıyoruz. Benim devletime küfür ediyor. Ben şimdi bunu gözaltına almayayım mı?

https://www.uyan32.com/son-dakika-bakan-koca-koronavirus-can-kaybini-acikladi-2/

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.