Kamu Personelleri

Bakan Soylu Açıkladı: 10 Bin Bekçi Daha Alınacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklama ile beraber; “Şimdi de 81 ilimizin merkezlerine mahalle bekçilerini gönderiyoruz. Bundan sonra 10 bin kişi daha mahalle bekçisi alınacak” dedi.

Bakan Soylu’nun açıklamalarından satır başları;

Karadeniz’e sızan bir terör grubu vardı. Çok uzun zamandan beri emniyet, jandarma, güvenlik görevlilerimiz bunun peşindeydi. Özellikle Giresun Güce’de ikisini kıstırdılar, etkisiz hale getirdiler. Karadeniz’de bu iş zordur. Çünkü biz Amanoslar’ın, Hatay’ın, Karadeniz’in örtü ve ormanlık yapısını dikkate almak zorundayız.

Gerek Amanoslar’da gerekse Karadeniz’de teröristle karşılaştığınız andan itibaren yaklaşık bir iki metreden sonra görüntüyü kaybediyorsunuzSık ve gür ormanda kendilerini kaybettiriyorlar. Amanoslar’da 1992’den itibaren yılbaşından bugüne kadar 40’ın üzerine başlarında bulunan teröristler dahi etkisiz hale getirildi. Biz oraya insansız hava aracı uçurmaya başladık.

Fotokapanlar kurduk, teknolojimizi ortaya koyduk. İnsansız hava araçları ve insanlı keşif uçaklarıyla beraber sahayı yukarıdan sıkıştırdık. Böylece hareket kabiliyetlerini mümkün olduğunca azalttık. Bu tedbirlerle birlikte orada da bu büyük başarı elde edilmiş oldu. Bu operasyonlar da tüm istihbarat birimlerimiz sonuca ulaşabilmek için uyumu ortaya koyup adım atıyorlar.”

Soylu, 1 Eylül 2016’dan bugüne kadar 33 bin 316 polis, 42 bin 174 uzman jandarma aldıklarını, özellikle şehir güvenliğini yerelde tesis etmeye yönelik bir adım olarak, çarşı ve mahalle bekçisi alımlarına ağırlık verdiklerini anlattı.

Halen de bin 267 evrakın işlemleri sürüyor, onlar da bugün, yarın başlarlar. Önümüzdeki süreçte de 7 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımı için gerekli planlamalar yapıldı. Şimdi de 81 ilimizin merkezlerine mahalle bekçilerini gönderiyoruz. Bundan sonra 10 bin kişi daha mahalle bekçisi alınacak.

Yeni bir alım daha yaparak İstanbul’da bekçi sayısını şimdilik 3 bine getirmeyi planlıyoruz. Yine İstanbul’da polis sayısını 36 bin 685’ten 38 bin 603’e, jandarma sayısını da 4 bin 394’ten, 6 bin 414’e yükselttik. Özellikle verim aldığımız bir konu da motosikletli ekiplerimiz.Burada da 2016’da bin 213 motosikletimiz vardı, 504 tane daha aldık, 488 tane daha alarak yüzde 82’lik bir artış sağlamış olacağız”

Bir Yorum

  1. Artık 2017/10 Uzman erbaş sınavlarında Ankara ve çevre illeri çağırın bari her yer tamam sadece biz Eylül Ekim’e kadar bekleyeceğiz tüm illerde ki sınavlar tamamlandı Adana ve çevre illerin sınav tarihi öne alındı. Peki biz ne için bekliyoruz ? 25.000 alım olacağı söylendi ama halen alım yok yeter artık 2017 Kasım’dan bu yana sınava çağırılmayı bekliyoruz.

  2. Kamuya personel alıminda. Maxsimum Yaş sınırı 35 veya 40 yaşina çikmali. Kpss'ye girişte her yaştan girilebiliyor. Ama kamuya personel alimina gelince 27 veya 30 yaş sıniri konuluyor. Ve sadece şöförlüklerde maxsimum yaş 35 yaş aliyor. Madem öyle 30 veya 35 yaş üstü kimseyi kpsss ye kabul edilmesin.

  3. Sayın bakanımız lise mezunu askerliğini yapmamış gençlere daha çok kontenjan verilsin polis asker bunlar zaten ömür boyu asker yok askerlik şartı yok üniveste mezunu bizim çocuklarımız açıkta

  4. Sayin guclu bizler en az iki yillik bitiren insanlariz neden en az ilk okul mezunu ve siyasi parti uyeligi ve yas siniri 30 gibi sacmasapan bir duzEnleme getiriyorsunuz o zwman polis alimlarinizda en az ilk okul mezunu olsun kpss ye 30 yas sinirlamasi getirin umidimiz olmasin bir yerlere gelecegimizden saygilarimla sizi selamliyorum

  5. Sağlık şartlarının esnetilmesini istiyoruz skolyoz yüzünden buna giremiyoruz lütfen bu konuda bir çalışma yapılsın skolyoz derecesinin esnetilmesini istiyoruz.

  6. Renk körlüğü demek dünyayı siyah beyaz görmek değildir renk körlüğü şartı kaldirilsin en azindan derecelendirilsin çok saçma bi uygulama dünyada ingiltere ve Türkiye hariç hicbir avrupa ülkesinde böyle bi şart yok renk körlüğü birçok gencin hayallerini yikmasina neden olmaktadır. Bu konuda İnşAllah bi çalışma başlatılır.

  7. Yaş sınırı kaldırılmalı kamuda
    Emeklilik yaşını 65 e çıkar kamuaya
    Gelince yaş sınırı koy.işsizlik almış başını gidiyor.bu vatanın öz evlatları canını seve vermeye hazır.fakat devlet çifte sıtandart uygulayarak kendi kaderine (karamsar umutsuz )yasa maya terk ediliyor

  8. Sayın Süleyman soylu bekçi alımı yapıyorsunuzda yaş şarının esnetilmesi ile ilgili bir çalışmada yapılsın

  9. İş aramaktan dolayı askerliğini yapamamış bir dünya insan var onlarında bundan faydalanması lazım o yüzden askerlik şartının kalkması lazım

  10. Yas ve ogrenim durumu biraz esnetilmeli neden 35 yas ustu ve ilk ogerimleri disarda birakiyorsunuz bu ulke vatandasi degillermi

  11. Yaş şartının esnetilmesi konusunda bir çalışma yapılmasını talep ediyorum

  12. Askerlik şartı kaldırılırsa daha faydalı olur diye düşünüyorum

  13. yaş siniri 35 olmali eyyy hali̇ duyurun sesi̇mi̇zi̇ bi̇zi̇mde çoluk çocuk var

  14. Ilk okul mezunu da alin sin bizi bu bekçilikte geri birakmayin lutfen