Son Dakika: Türkiye'de 16 Temmuz günü koronavirüs nedeniyle 21 kişi hayatını kaybetti, 933 yeni vaka tespit edildi - Son Dakika
Güncel

Son Dakika: Türkiye'de 16 Temmuz günü koronavirüs nedeniyle 21 kişi hayatını kaybetti, 933 yeni vaka tespit edildi

Son 24 saatlik koronavirüs verilerine göre, 16 Temmuz'da, 933 yeni vakanın tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 216 bin 873'e yükseldi. 21 kişinin hayatını kaybetmesiyle de toplam vefat sayısı 5 bin 440'a yükseldi. Düne göre vaka sayıları düşerken vefat edenlerin sayısı ise 4 kişi arttı.

16.07.2020 20:07  Güncelleme: 21:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Tablosu'nu Twitter hesabından paylaştı. 16 Temmuz'da açıklanan son 24 saatlik verilere göre; 42 bin 411 test yapıldı ve 933 yeni vaka tespit edildi. 21 kişi ise hayatını kaybetti. Böylece Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bin 440'a, toplam vaka sayısı ise 216 bin 873'e yükseldi. Düne göre vaka sayılarında düşüş yaşanırken vefat edenlerin sayısı 4 kişi arttı.

İYİLEŞEN HASTA SAYISI 198 BİNİ GEÇTİ

Son 24 saatte tedavisi tamamlanan bin 87 hastanın daha taburcu olmasıyla, toplam iyileşen hasta sayısı 198 bin 820'ye yükseldi. Toplam test sayısı 4 milyon 149 bin 909, entübe (solunum cihazına bağlı) hasta sayısı 394, yoğun bakımdaki hasta sayısı ise bin 213 oldu.

Son Dakika: Türkiye'de 16 Temmuz günü koronavirüs nedeniyle 21 kişi hayatını kaybetti, 933 yeni vaka tespit edildi

BAKAN KOCA, 15 HAZİRAN'I ÖRNEK GÖSTERDİ

Bakan Koca, "Daha çok test, daha çok vaka saptar. Test sayısıyla yeni vaka sayısı arasındaki ilişki ise bire bir değildir. 15 Haziran'da 1.592 vaka sayısına ulaştığımız gün de test sayımız 42.000 idi. Test sayısı ihtiyaca göre değişmektedir. Sonucu belirleyen tedbirdir" ifadelerini kullandı.

Son Dakika: Türkiye\'de 16 Temmuz günü koronavirüs nedeniyle 21 kişi hayatını kaybetti, 933 yeni vaka tespit edildi

Son Dakika Güncel Son Dakika: Türkiye'de 16 Temmuz günü koronavirüs nedeniyle 21 kişi hayatını kaybetti, 933 yeni vaka tespit edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Ankaralı : Millet virüsten değilde issizlikden yani açlıktan ölecek 2 1 Yanıtla
  • rtrtrhryjkr: millet evde ikende bukadar kişi ölüyordu. dışarda ikende aynı kişi ölüyor. ben inanmıy orum 1 2 Yanıtla
  • Seyfi : Yeter artık Mılletın psikolojik bozdunuz yeterli değil mı. 1 1 Yanıtla
  • Maske: Maskeler çok sikiyo artık nefes darlığı vede boğaz ağrısı yapiyo sanki 1 1 Yanıtla
  • metroya bindim ne masafe nede bişey var vaka nasıl: serhat 0 2 Yanıtla
  • Doğan: Ya herkez sokakta nasıl düşüyo sayi 1 1 Yanıtla
  • tan gürkan: e beyler her şeye zam maaşlar ortada çıkıp bunu söyleyin 0 1 Yanıtla
  • Hasan ÖZTÜRK: Eğer Bilim Kurulu 65 yaş üstü kesimin seyahat izin belgesi kısıtlamasını gündemine alıp en kısa sürede kaldırmazsa yasal yollara baş vuracağımın bilinmesini isterim. 0 1 Yanıtla
  • Hacer: Doğrumu acaba 0 1 Yanıtla
  • veli : FIRSATÇILAR HERŞEYE ZAM YAPIYOR NASIL OLSA SERBES PİYASA HAYDİ FIRSATÇILAR SAHALAR SİZİN 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Hatay'da Denize Kıyısı Bulunan İlçelerde Temizlik Çalışması Gerçekleştirildi
    16:59 Hatay'da Denize Kıyısı Bulunan İlçelerde Temizlik Çalışması Gerçekleştirildi

    Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Arsuz, Dörtyol, Erzin, İskenderun, Payas, Samandağ ve Yayladağı ilçelerinde denize kıyısı bulunan bölgelerde temizlik çalışması gerçekleştirdi. 80 personelin katıldığı çalışmada, iş makineleriyle birlikte 158 kilometrelik sahil şeridi temizlendi.

  • MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu
    16:58 MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen MIYC Trio Cup Yat Yarışları'nın 4. ayak mücadelesi sonucunda şampiyonlar belirlendi. Türkiye, Hollanda ve Rusya'dan katılan 10 yelkenli yat ve 30 sporcu, rüzgar ve rakipleriyle mücadele ederek bitişe geldi. Dördüncü ayak ve genel sonuçların birincileri, kulüp bahçesinde düzenlenen törende ödüllerini aldı.

  • Sinop Boyabat'ta Engellilere Akülü Engelli Araçları Temin Edildi
    16:53 Sinop Boyabat'ta Engellilere Akülü Engelli Araçları Temin Edildi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde, İlçe Müftülüğü tarafından iki engelliye akülü engelli aracı temin edildi. Müftülük Şube Müdürü Bünyamin Çalışkan, ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımı dağıtırken, iki engellinin akülü engelli aracı talebiyle karşılaştıklarını belirtti. Hayırsever vatandaşların bağışlarıyla iki akülü araç temin edildi ve engellilere teslim edildi.

  • Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi
    16:49 Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi

    Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen törende, bilimsel araştırma ve yayınlarda üstün performans gösteren öğretim üyelerine teşekkür belgeleri verildi. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversitenin bilimsel üretimi teşvik eden bir sistem oluşturduklarını ve bu sayede uluslararası iş birliğiyle gerçekleştirilen SCI yayın sayısının arttığını belirtti. Özkan, Akdeniz Üniversitesi'nin araştırma üniversitesi olma hedefine emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

  • Diyarbakır'da depremde yıkılan apartmanın sanıkları yargılanıyor
    16:49 Diyarbakır'da depremde yıkılan apartmanın sanıkları yargılanıyor

    Diyarbakır'da geçen yıl meydana gelen depremde yıkılan Serin-2 Apartmanı'nda hayatını kaybedenlerin aileleri adalet arıyor. 4 tutuksuz sanığın yargılandığı davada, sanıklar hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor.

  • Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak
    16:48 Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak

    Muğla'nın Dalaman ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, rehber öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları tarih projesiyle TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge finallerine katılmaya hak kazandı. Proje, somut kültürel miras farkındalığının artırılmasında bütüncül turizm uygulamasını ele alıyor. Ayrıca, başka bir proje de değerler eğitimi alanında hazırlanarak bölge finallerinde yer alacak. Bölge finalleri, 22-25 Nisan tarihleri arasında Denizli'de düzenlenecek.

  • Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti
    16:46 Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti

    Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, 13. Alaçatı Ot Festivali'nin ikinci gününde düzenlenen kortej yürüşünün ardından katılımcıların ve turizmcilerin çok memnun olduklarını ve festivalin çok güzel geçtiğini belirtti.


Advertisement