Bir dizi ziyaretler için Aydın'a gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ilk olarak Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’i makamında ziyaret etti. Daha sonra Valilik’te ‘Milli Eğitim Değerlendirme toplantısı gerçekleştiren Bakan Selçuk, ardından AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Bakan Selçuk, Aydın Valiliği tarafından düzenlenen programda hayırseverler, iş insanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

EĞİTİMDE İYİ YERLERE GELMEK İSTİYORUZ


Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u ilk defa kentte ağırlamanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Vali Yavuz Selim Köşger, “Aydın olarak eğitim anlamında çok daha iyi yerlere gelmek istiyoruz. Bu bakımdan bugün bakanımızın ziyareti, ilimizin eğitimde yaşamış olduğu sorunların çözümü ve 2023 eğitim vizyonu kapsamında belirlenen hedefler doğrultusunda çok önemli fikir alışverişine fırsat sağlandı. Okul, öğretmen, öğrenci, veli ve silivl toplum kuruluşlarımızın desteğiyle eğitimimizi cok daha iyi seviyeleri getirmek için çalışacağız. Sivil toplumun katkısı çok önemli. Eğitim alanında hep birlikte yürürsek Bakanımızın da desteğiyle Aydın’ın eğitim açısından çok daha güzel fırsatları yakaladığı yıllar olacaktır” dedi.

AYDIN HAYIRSEVERLERİYLE ÖNE ÇIKMIŞ BİR İL


Hergün eğitim için çalıştıklarını belirten Bakan Selcuk, “Bürokratlarımızla birlikte Aydın’a gelerek bu ilimizin eğitim kalitesini nasıl arttırırız, nasıl yükseltiriz, ne gibi orta ve uzun vadede tedbirler alırsak iyi bir yol açarız düşüncesiyle bu ziyareti gerçekleştirdik. Burada iş insanları ve hayırseverler var. Hepiniz bir Aydın fotoğrafı sergiliyorsunuz. Bu güzel bir fotoğraf. Aydın gibi dayanışma içerisinde olan ve hayırseverleriyle öne çıkmış bir şehirde bulunmak mutluluk verici. Hayırseverlik kısmet işi. Herkese Allah kısmet etmez. Paran kadar değil hayrın kadar konuş derler. Bu bakımdan eğitime katkı sağlayanlara çok teşekkür ediyoruz” dedi. Bakan Selçuk, programda Aydın ili genelinde eğitim faaliyetleri ve eğitim kurumlarına destek veren 42 hayırsever ve iş insanını plaket takdim ederek onurlandırdı.

ZİYA ÖĞRETMEN’LE EĞİTİM BULUŞMASI


Bakan Selçuk, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde düzenlenen “Ziya Öğretmen İle Eğitim Buluşması” programına katıldı. Bakan Selcuk, öğretmen ve eğitimci idarecilerle bir araya geldiği toplantıda kendi yaşamından kesitler anlatarak eğitimcilere tavsiyelerde bulundu. Cahit Arif Matematik Müzesi ve Aydın Lisesi Beceri Atölyesi’nin de ziyaret eden Bakan Selçuk kentten ayrıldı.
Bakan Selçuk'a Aydın'daki temaslarında Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Aydın milletvekilleri Kuvvet Erim ve Rıza Posacı, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş ve protokol üyeleri eşlik etti.