Bakan Sarıeroğlu'dan taşeron açıklaması

Bakan Sarıeroğlu, ''Düzenleneme 10 gün içerisinde Meclis'e getirilecektir.'' dedi.

Bakan Sarıeroğlu'dan taşeron açıklaması
Bakan Sarıeroğlu'dan taşeron açıklaması
Taşeron işçiler ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Uzun süredir gündemdeki yerini koruyan ve sık sık yeni gelişmeler yaşanan Taşeron işçiler ne zaman kadroya alınacak sorusu son dönemlerin yanıtı en fazla merak edilen konular arasında yer alıyor.

Taşeron işçilere kadro konusu son günlerde üst üste gelen açıklamaların ardından vatandaşlar tarafından da sorgulanmaya devam ediyor. Kamu hizmeti veren ancak taşeron firmalarda çalıştıkları için kamu haklarından tam anlamıyla faydalanamayan vatandaşlar için açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu konunun çözümü için yıl sonunu gösterdi.

ÇALIŞMA BAKANINDAN TARİH AÇIKLAMASI


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu 12 Kasım tarihinde ajanslara düşen haberlere göre, bu sene bitmeden taşeronda çalışan vatandaşların kamuda istihdamlarıyla ilgili çalışmayı tamamlayıp gereğini yapacaklarını söyledi.

Bakan Sarıeroğlu, taşeron sürecinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını ve gündemlerinde taşeron süreci olduğunu vurgulayarak, şu görüşlere yer verdi:

"Taşerondaki kardeşlerimizin taleplerini, ihtiyaçlarını çok iyi biliyorum. Göreve geldiğimizde hemen çalışmaya başladık. Konuyu farklı mecralara çekmeye çalışan kesimler var ama Sayın Başbakanımız grup toplantısında gerekli açıklamayı yaptı. İnşallah bu sene bitmeden taşeronda çalışan vatandaşlarımızı kamuda istihdamlarıyla ilgili çalışmayı tamamlayıp gereğini yapacağız."