Gündem

Bakan Sarıeroğlu'ndan Taşerona Kadro Konusunda Sınav, KPSS, Kıdem Tazminatı Açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron işçilerin kadroya alınmasına dair çalışmanın Kanun Hükmünde Kararnamede yayımlanmasının ardından konuya dair değerlendirmeler bulundu. Taşeron işçi düzenlemesinin detaylarına ilişkin bilgiler veren Bakan Sarıeroğlu 450 bin kişinin kadroya geçeceğini ve kadroya geçiş aşamasında mevcut uygulama gereği sınav uygulanacağını açıkladı. 

BAKAN SARIEROĞLU’NDAN TAŞERON İŞÇİ AÇIKLAMASI

Bakan Sarıeroğlu yapmış olduğu açıklamasında taşeron düzenlemesi ile ilgili olarak 4 aşamalı bir çalışmanın yapıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı. ”Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamaları sonrası 450 bin kişi şuanda kamuda çalışan 4 aşamalı çalışma yaptık. Mahalli idarelerimizin birlikleri, kamuda mevsimlik geçici işçi olarak çalışan kardeşlerimiz, özelleştirme ile gelen kardeşlerimiz ile ilgili bir paket.”

SINAV AÇIKLAMASI

Taşeron işçilerin kadroya geçişlerinde uygulanacak sınav yöntemi ile de değerlendirmelerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu sınavın işçilerin yaptıkları iş ile alakalı olacağını ve bütün çalışanların alınacağını ifade etti. “Sınavı mevcut düzenleme gereği koyduk. İnşallah bütün çalışanlarımızı kadroya alacağız. ” Sınav konusunda yaşanan gelişmelere ilişkin de uyarılarda bulunan Bakan Sarıeroğlu, Taşeron sınavı kursları açılmış, kitaplar çıkmış. Kardeşlerimiz asla buralara gitmesinler. Sınav, yaptıkları işle alakalı olacak” dedi. 

GEÇİŞ SÜRESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesinden sonra ücretlerinde gerçekleşecek değişime de değinen Bakan Sarıeroğlu, yapılan toplu sözleşmelere değindi. 52 günlük prim açıklamasına da değinen Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu bu ücretin 4 parçada ödeneceğini ifade etti.

“Şu anda sendikalı kardeşlerimiz var, toplu sözleşme yapılmış süreçler söz konusu. Biz mevcut aynı şekilde devam ettireceğiz. 52 günlük bir ilave tediye artışımız olacak. Yıllık brüt olarak 4 bin 621 lira, tabii asgari ücret değiştiği zaman bu rakam da artmış olacak. Bu ilave tediyeyi yılda 4 parçada vereceğiz inşallah. Bu şekilde tüm kadroya geçen sürekli işçilerimizin de ücretlerinde bir artış da söz konusu olmuş olacak.”

KIDEM TAZMİNATI AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, işçilerin kıdem tazminatlarının ödenip ödenmeyeceğine ilişkin yapmış olduğu açıklamasında, kıdemin kazanılan bir hak olduğunu ifade ederek “O anlamda da çalışanlarımızın içi rahat olsun. Kıdem kazanılmış bir haktır.” dedi.

ASKERDE BULUNANLAR DOĞUM İZNİNE AYRILANLARA DA KADRO

Taşeron işçi düzenlemesi kapsamında alınan kararlar doğrultusunda, taşeron olarak çalışmakta iken doğum iznine ayrılmış, askere gitmiş ve bu ayrılanların yerine geçen geçici işçilerin de kadroya alındığını aktaran Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu. 

“Doğum iznine gidenler, askerlik için ayrılmış, sözleşmesi askıda olanlar ya da sağlık raporuyla belirli süre çalışma alanından uzak kalmış olanlar da kapsamımızda. Şu an askerde olanların hakları baki. İnşallah geldiklerinde, başvurularını yaptıklarında, onlar ya da doğum izninde olanlar devam edecekler. Daha da ilerisini yaptık. Şimdi doğum iznine giden ya da askerliğe giden kardeşlerimizin yerine bakan geçici çalışan kişiler de var. Onları da kadroya aldık.”

BUNDAN SONRA KPSS İLE ALIM OLACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklamalarında ayrıca taşeron düzenlemesi yapılan kurumlarda bundan sonra İŞKUR aracılığıyla işçi alınacağını ifade etti. Buna göre lise ve üstü öğrenim gerektire kadrolar için KPSS puanına dayalı, lise düzeyi altı öğrenim gerektiren kadrolar için ise kurayla alım olacak dedi.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Çok garip biz kadro bekliyorduk. Lakin ici boş çıktı.seçim yakin

  2. Kitlerde ayrım yaptınız tüm.taseronlar diye basladiniz sonra ayırt ettiniz biz bunu unutmayız ama yazıklar olsun sizin adaletinize ünv mezunuyum KPSS puanim var kit de çalışıyorum bana ve benim gibilere kadro Yok ama bazı yabdaslara var lanet olsun yazıklar olsun emeği gecen herkese.!!! Size Değil bir oy bir damla su yok!!!

  3. Taşeron neden kadroya alınıyo bizler kpssye çalışıp essek gibi ders çalışırken neden bi adaletsizlik tesoranlarin şartlarını iyilestirselerdi nedir hem üniversite oku hem kpssdeb yüksek puan al ama atanama

  4. Hepsi yalanmış BIT sözünüz böyle ise tabiki kadro felan palavra. Allah sizleri ıslah etsin.milletin aklıni sınadınız. Seçim yakın millet de sizlerin aklıni sinar.

  5. Bakiyorumda acımasızca eleştiri yapılıyor yok kpss yok o yok bu diye ben 10 yildir büyük bir özveri ve sabirla çalışıyorum günde en az 6 yada 7 defa tuvalet temizliyorum hiçte gocunmadan içinizde eleştiren arkadaşlar eleştireceğinize burun kiviracağiniza sizde çalişsaydiniz birçok ramazan ve kurban bayramlarını maaş günümüz geldiği halde alamayıp parasiz bayram geçirdik eleştirmek en kolayı kısacası bizler sabrettik ve ınşAllah karşılığını alicaz siz ancak eleştiri yaparsınız işe geldini yok ben üniversite bitirdim yokben kpssyegirdim diyerkbizim Helen yapmskta olduğumuz işe kendinizi yakiştiramadiniz sonuç ALLAH zannedenlerin yanindadir.

  6. Yani özel kurumlara yine bişey yok ne anladım bu isten mazlum hep mazlum

  7. Taşerona kadro üniversite de amelelik yap para kazan okul oku kpss ye çalış özel sektörde müteahhitlerin soytarısı ol ama taşeron kadro alsın. Helal olsun. Tuvalet temizlemekten de kaçmadık, askerlikten de Kamuya kpss ile her atamada 3-5 bin kadro verilmesi taşerona 1 milyona yakın kadro verilmesi gençleri umutsuzluğa itiyor.

  8. işsizler işe giremesin sen taşerona kadro yap herkesi taşeron yapsanda herkes para kazansa amaç ne yani

  9. Taseron kadro dedi hükümet lakin ilkokul mezunu hizmet ihalesiyle çalışana kadro verildi lakin lise ve ustu mezun is alimi asıl işi yapan taseron kadro yok bu nasıl adalet?

  10. 13 yıl önce KPSS ile zar zor girdiğim kuruma geçen yıl binlerce taşaron kadro aldı çoğunluğu aynı soyadı taşıyor ve işe gelmeyenler vardı şu anda aynı Allah herkese nasip etsin ama vAllahi adalet yok