İsmet KÖSOĞLU

İsmet KÖSOĞLU

Bakan M.Cahit Turhan'a Hayırlı Olsun Derken

Bakan M.Cahit Turhan'a Hayırlı Olsun Derken

Cumhurbaşkanlığının yeni sisteminde 24 Haziran sonrası nihayet 16 Bakandan müteşekkil Bakanlar Kuruluda açıklandı.

Memleketimize milletimize hayırlı olsun, atanan Bakanlara başarılar diliyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çoğunu dışardan atadığı Bakanlar arasında ne Rize Milletvekili nede Rizeli olan kimse maalesef yok.

Atanmış Bakanların görevi elbette hizmet yapmak ama birde sıcakkanlı ilişkiler sonucu yürütülen işler var.

Rizeli veya Rize’ye hizmet isteyenler kimin kapısını aşındıracak bilemem.

Yıllardır alışılmış bir Rizeli Bakan hassasiyeti vardı. Bu şimdi ortada yok.

Her ne kadar Rizeli Cumhurbaşkanı var ise de onun İşi Türkiye ile Rize’yi düşünecek hali olduğuna inanmam. Ne giderse onun emrini verir.

Her şey bu ne giderse de bitiyor zaten.

Cumhurbaşkanına hangi Bakan Rize’nin sorununu götürür veya Bakanlığında rahatça çözer.

Zaman her şeyin ilacıdır bekleyip göreceğiz.

Ulaştırma Bakanlığına atanan M.Cahit Turhan beyi Karayolları Genel Müdürlüğünden beri tanıyor ve takip ediyorum. Genel Müdür görevindeyken RİZE-ERZURUM Karayolu ve Tünelleri hakkında çok haberlerini yaptım. Genellikle olumsuzlukları yazdığım için belki kırgınlığı da olmuştur ama bizim işimiz yazmak. Birileri hakarete varmayan aksaklıkları yazmalı ki görülsün duyulsun bilinsin ona göre tedbirler alınsın.

Bölgede yapımı devam eden ana arterlerden biri olan RİZE-ERZURUM-MARDİN Sevgi yolu Sn. Bakan Turhan’ın döneminde programlanarak yapımına başlanmıştır.

Her ne kadar dönemin Başbakanı Erdoğan’ın talimatları önder olmuşsa da işin mutfağında kimlerin olduğunu iyi bilirim. Tabir yerindeyse Lokantanın patronu Erdoğan ise mutfağın Baş ahçısı Genel Müdür M.Cahit Turhan’dı.

Şimdi Bakanlık koltuğuna oturan M.Cahit Turhan’dan kucağında bulduğu RİZE-ERZURUM-MARDİN Sevgi yolu diye isimlendirilen Karayolunu tamamlamasını istiyoruz. Bu karayolu stratejik ve sosyoekonomik yönden önemli bir güzergâh.

Reisicumhur Erdoğan bu yola ayrı bir önem ve ihtimam gösteriyor. İyidere-İkizdere arasındaki 35 km.lik mesafenin tam 10 yıldır bitirilemediğini söylemekten utanıyorum.

10 yılda 35 km.yol üstelik çoğunluğu mevcut yolun genişletilmesi olarak tamamlanamadıysa Bakanlık olarak 20 bin km. Duble yol yaptık demenin bir anlamı yoktur. Ben bu söylenen 20 bin km duble yol sözüne inanmam.

Ovit Tüneli sizin mutfağınıza hazırlanan bir proje. Tünel çok şükür seçim öncesi Cumhurbaşkanı tarafından yoğun bir katılımla açıldı. Açılış töreninde sizinle konuşma imkânımda olmuştu Sn. Bakanım.

Ovit Tüneline Cumhurbaşkanı her zaman Helikopter ile gittiği için alttaki Karayolunun yapısından eminim ki haberi yoktur.

Cumhurbaşkanımızın özel desteğiyle bugüne gelen Ovit projesinde karayolu çalışması durmuş durumda. İkizdere-Tünel arasında bunca zamandır halen hiçbir çalışmanın başlamaması yöre halkını da endişeye sevk ediyor.

Sn. Bakanım konuyu çok iyi bildiğiniz ve işin erbabı olduğunuz için RİZE-ERZURUM-MARDİN Karayolunu tamamlamanızı bekliyoruz.

Bakan olarak sizinle ilgili bu yazdığım ilkyazım.

Yolun tamamlanmasını istiyoruz. Görevinizin hayırlı olmasını diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
İsmet KÖSOĞLU Arşivi