Bakan Kurum’un ‘Kentsel Dönüşüm’ Açıklaması Merak Ediliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Bingöl’e yapacağı ziyarette, 2. Etap Kentsel Dönüşüm projesi hakkında açıklama yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek 23 Ekim Çarşamba günü Bingöl’e geliyor. Bakan Kurum’un Bingöl’e yapacağı ziyarette ‘2. Etap Kentsel Dönüşüm projesi’ hakkında yapacağı açıklamalar merak ediliyor. AK Parti Bingöl İl Başkanlığı tarafından paylaşılan Bakan Kurum’un ziyaret programında kentsel dönüşüm alanı incelemesi de yer aldı.

Geçtiğimiz yıllarda Kültür Mahallesinde hayata geçirilen projede hak sahipleri ile yapılan sözleşmenin ardından yıkım süreci başlamış, ihale sürecinin tamamlanmasının ardından yüklenici firmalara yer teslimi yapılmış 31 Mart yerel seçimleri öncesi ise siyasi ve idarecilerin katılımıyla temel atma töreni gerçekleştirilmişti.

Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve AK Parti Bingöl Milletvekillerinin projede yaşanan sıkıntıları gidermek için Ankara’da yapılan görüşmeler biliniyor. Projenin devam etmesi için yapılan görüşmeler Bingöl Belediyesi Basın Yayın Koordinatörlüğü tarafından paylaşılan haberlerde de yer alırken, Bingöl heyetinin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve diğer bakanlıklara yaptıkları ziyaretlerin fotoğrafları sosyal medyada yer almıştı. Kültür Mahallesinde uygulanması planlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında evleri yıkıldığı için kiracı konumuna düşen hak sahiplerine 3 ayda bir kira ödemeleri yapılıyor. Son 3 aylık kiraların eylül ayında yatırılması gerekiyordu ancak hak sahiplerine kiraları hala yatırılmadı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından her yıl kira ücretlerinde güncellemeler yapılıyor. Bingöl için hak sahiplerine ödenmesi gereken kira bedeli, 2017 yılında 535 TL, 2018 yılında 595 TL, 2019 yılında da 715 TL olarak belirlendi. Ancak Bingöl’de hem 2018 yılında hem de 2019 yılında kiralar eksik yatırıldı. Kira ödemeleri, 2017 yılı fiyatlarına göre hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldı. Hak sahipleri, kira ücretleri konusunda da Bakan Kurum’un bir düzenleme yapmasını ve sürenin uzatılmasını bekliyor.

BAKAN KURUM’DAN KİRA YARDIM SÜRESİNİN UZATILACAĞINA DAİR SÖZ ALINDI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile daha önce yapılan görüşmenin detayları ile ilgili Belediye Başkanı Erdal Arıkan şu ifadelere yer vermişti:

‘‘Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum ile görüştük. Projenin detaylarını ve mevcut durumunu anlattık. Oldukça verimli geçen toplantıda birden fazla alternatif elde ettik. Hak sahiplerine ödeme yapılmasından, bakanlık-belediye işbirliğine,  TOKİ  alternatifinden kat karşılığı yapılması gibi birçok alternatif geliştirdik. Bunların yanı sıra farklı fikirleri de değerlendirdik. Tüm gelişmeleri şeffaf bir şekilde hak sahipleriyle paylaşacağız ve onlarla istişare edip, en sağlıklı alternatifi seçerek ona yoğunlaşıp projemizi hayata geçireceğiz İnşallah. Eylül ayında sona erecek olan kira süresinin de uzatılması noktasında bakanlığımızın desteği olacak. Bu hususta Çevre ve Şehircilik Bakanımızdan söz aldık. İnşallah projemiz tamamlanıncaya kadar kira yardımlarının devam etmesini sağlayacağız.’’

PROJEDE ÖNEMLİ MESAFE ALDIK

‘‘Önemsediğimiz projelerin başında yer alan kentsel dönüşüm projemizdeki sorunları çözmek ve hak sahiplerinin mağduriyetlerin gidermek için önemli mesafe aldık. Gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı düzeyinde gerekse de büyük firmalar nezdinde önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Bunlara ilişkin detayları yakın zamanda açıklayacağız, hak sahipleri müsterih olsun. Projeyi hayata geçirme noktasında tüm enerjimizi harcıyoruz.’’

BAKAN KURUM’UN ZİYARET PROGRAMI

AK Parti Bingöl İl Başkanlığından ziyaret detayları ile ilgili yaptığı açıklama: ‘‘Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek ile birlikte 23 Ekim Çarşamba günü saat 10:30’da havayoluyla Bingöl’de gelecek. Valilik ziyaretiyle başlayacak program İl, ilçe Belediye Başkanları ve Ak Parti Bingöl İl Başkanı M. Hanefi Güler’in katılımıyla koordinasyon toplantısı ile devam edecek. Basın açıklamasının ardından Bingöl Belediyesi, Kentsel Dönüşüm alan incelemesi ve Ak Parti İl Başkanlığı’nı ziyaretle program tamamlanacak. Bakan Kurum, aynı gün saat 17:30’da Bingöl’den ayrılacak.’’(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Kurum’un ‘Kentsel Dönüşüm’ Açıklaması Merak Ediliyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin