CHP'li Ali Öztunç, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yerel seçimler öncesinde Giresun'un Çavuşlu Beldesi'ne giderek düzenli katı ve sıvı atık tesisi sözü verdiğini, ancak bu sözün seçimlerden sonra tutulmadığını söyledi. Öztunç, "Klasik AKP zihniyeti" diyerek tepki gösterdi.

CHP'li Öztunç: Bakan Kurum seçimlerden önce verdiği sözü tutmadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yerel seçimler öncesinde Giresun'un Görele İlçesi Çavuşlu Beldesi'ne giderek düzenli katı ve sıvı atık tesisi sözü verdiğini, ancak bu sözün seçimlerden sonra tutulmadığını söyleyerek tepki gösterdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nden dört gün önce ilçeye giderek modern katı atık tesisi için çalışmaların bir an önce başklayacağını söylemişti. Çöp depolama alanında bir açıklama yapan Bakan Kurum, "İnşallah siz daha temiz su içeceksiniz, çöplerinizi de temizleyeceğiz. İnşallah bu çöpler de yeni, düzenli depolama sahası kurduktan sonra o düzenli sahaya dökülecek. Hem eski depolama sahasını hem de burayı rehabilite ederiz inşallah. Burayı da güzel park, bahçe yaparız" demişti.

Bakan Kurum'un verdiği sözleri seçimden sonra tutmadığını belirten Öztunç şunları söyledi:

"GİRESUN'UN ÇÖPLERİ ÇAVUŞLU'YA DÖKÜLÜYOR"

"Giresun'un çöpleri Giresun'un Görele ilçesi Çavuşlu Beldesi'ne dökülüyor. Seçimlerden önce Sayın Bakan Murat Kurum Çavuşlu Beldesi'ne gidiyor ve vatandaşlara bir vaatte bulunuyor. 'Bu vahşi depolama çöpten sizi kurtaracağız, bunu kaldıracağız' diyor. Ayrıca çöpten suya karışan kirliliği ortadan kaldıracaklarını belirtiyor. Suyu temizleyecekleri ve yeni bir su şebekesi çekecekleri vaadinde bulunuyor. Ne için? Seçimleri kazanmak için.

"ÇAVUŞLU HALKINI KANDIRIP OYLARINI ALDILAR"

Vatandaş da inanıyor ve AKP'ye oy veriyor. Seçimleri Çavuşlu'da AK Parti kazanıyor. O günden bu güne bir gelişme oldu mu? Hiçbir gelişme yok. Sayın Bakan oraya bir daha gitmediği gibi ne çöp tesisi kaldırıldı, ne vahşi depolama sona erdirildi, ne katı atık tesisi kuruldu, ne de o su şebekesi yenilendi. Seçimden önce insanlara yalan söylediler, insanları kandırdılar, Çavuşlu halkını kandırıp oylarını aldırlar. Sonra bir daha oraya dahi gitmediler. Kısacası, klasik AKP zihniyeti.

"MURAT KURUM DEVLET ADINA SÖZ VERMİŞTİR"

Sayın Bakan'ı verdiği sözü tutmaya davet ediyorum. Sayın Murat Kurum şahsı adına bir söz vermemiştir, devlet adına söz vermiştir. Devletin bakanları devlet adına söz verirler. Verdikleri sözleri de tutmak zorundalar. Çavuşlu halkına verdiğin sözü tut, bir an evvel Çavuşlu'yu çöpten kurtar."