Bakan Koca'dan koronavirüsle alakalı yeni yol haritası

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de koronavirüs vaka sayısının düşüşe geçtiğini paylaştıktan sonra salgınla ilgili yeni yol haritasını açıkladı. Koca, "Bayramdan sonra da tedbirli olmaya, gerekli önlemleri almaya devam edeceğiz ama bu tedbirler bayramdan önceki dönem kadar sert olmayacak" dedi.

Bakan Koca'dan koronavirüsle alakalı yeni yol haritası
Bakan Koca'dan koronavirüsle alakalı yeni yol haritası
GİRİŞ 26.05.2020 00:23 GÜNCELLEME 26.05.2020 00:36
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Türkiye'de bayramdan sonra uygulanacak koronavirüs tedbirleriyle ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yla yaptığı görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaştı.

BAYRAMDAN SONRASI İÇİN MÜJDELİ HABER

Türkiye'deki koronavirüs salgınında dört aşamalı normalleşme planının birinci aşama 11 Mayıs'ta başlamış; pazar yerleri, AVM'ler, kuaförler ve güzellik salonları açılmıştı. İkinci aşama 27 Mayıs-31 Ağustos, üçüncü aşama 1 Eylül-31 Aralık, dördüncü aşama ise aşının bulunmasının beklendiği 1 Ocak ve sonrası olarak planlandı. Bayramdan sonra normalleşme takviminin ikinci aşamasına geçeceğimiz süreçle ilgili değerlendirmede bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bayramdan sonra alınacak tedbirlerin önceki tedbirlere göre daha yumuşak olacağını söyledi.

''TEDBİRLİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ AMA 'SERT' OLMAYACAK''

Işık, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Az önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile konuştum, 'Bayramdan sonra da tedbirli olmaya, gerekli önlemleri almaya devam edeceğiz ama bu tedbirler bayramdan önceki dönem kadar 'sert' olmayacak." dedi.

YORUMLAR 36
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    hafta sonu eve kapıtıyorsunuz hafta içi herkez sokaklarda hafta sonu evde kalmanın bir anlamı yok
    Cevapla
  • Aykan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanki herşey gülük gülistanlık siz boşverin sağlık kurulu ne derse o bu iş ağustostan önce bitmez
    Cevapla
  • Ziya 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet sebze meyve satışı yapsin hafta sonları kamyonla yapsin mahalle mahalle sokak sokak satsın. Ocağimiz batti.
    Cevapla
  • osman 3 yıl önce Şikayet Et
    sende hafta ici al sebzeni guzel kardesim.. bu yapilanlarin hepisi bizlerin can guvenligimiz icin.. asil mesela bizlerin vatandas olarak uzerimize dusen yukumluluklerimizi yerine getirmekten gecer.. Allaha emanet ol ..
    Cevapla
  • Hasan Yücel 3 yıl önce Şikayet Et
    İBB yapabilir.
    Cevapla
  • GÖRELE... 3 yıl önce Şikayet Et
    kurallara sonuna kadar Evet evde kalmaya Hayır
    Cevapla
  • Ferit 3 yıl önce Şikayet Et
    ceza ceza diyorsunuz da işyerleri kapalı insanların durumu yok elektrik doğalgaz gıda fiyatları aldı başını gidiyor tedbire uyarak bir an önce normalleşmemiz gerekiyor Hükümetimizin bir an evvel şu hallere de el atması gerekiyor. Geçen yıl seçim öncesi gıda fiyatlarındaki oynama bu korona sürecinde de var
    Cevapla
  • GÖRELE... 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın kardeşim kurallara uymadan bu işler düzelmez Senin söylediklerin kurallara uymakla olur kurallara uyumazsan kendinde yakarsın milleti de yakarsın ortalığı da yakarsın aç da kalırsın susuz da kalırsın Ondan sonra da intihar ederiz kural kural kural bu kadar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!
İsrail Refah karşılığında ABD'nin isteğini kabul etti iddiası