Kamu Personelleri

Bakan Çelik: Tarımda 2500 Personel Talebi Başbakanlık’ta

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk ÇELİK, TBMM’de soru önergelerini cevaplandırarak personel alımları hakkında da bilgi verdi. 2500 kadro talebinin Başbakanlıkta olduğu ifade edildi.

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI FARUK ÇELİK: Niğde Milletvekili Sayın Ömer Fethi Gürer’in (6/704) sayılı önergesi, Bakanlığa 2017 yılında alınacak personele ilişkin. Bakanlığımız personel talebi ilgili bakanlıklarla müzakere edilerek Başbakanlığa iletilmiştir.

ÖMER FETHİ GÜRER (Niğde) – Kaç kişi Sayın Bakan?

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI FARUK ÇELİK (Devamla) – Biz 2.500 kişi talepte bulunduk. Bağlı ve ilgili kuruluşların almayı planladığı personelleri var. ÇAY-KUR geçici olarak 1.500 işçi talep etmektedir, şu anda bunun duyurusunu yaptı. Ayrıca, 71 memur ve sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuz 2.200 personel, Et ve Süt Kurumu 32 personel aldı, 32 personel daha alacak ve Tarım Kredi Kooperatiflerine ise yaklaşık 500 personel ilgili birimlerde istihdam edilmek üzere alınacaktır.

Kamupersoneli.net Notu: Kamu kurum ve kuruluşlarının kadro talepleri DPB ve Maliye Bakanlığı tarafından değerlendirilip son aşama olarak Başbakanlık’a iletilmektedir. DPB, kadro talepleriyle ilgili görüş beyan etmektedir, Maliye’ye sunmaktadır. Maliye de gerekli çalışmayı yapıp Başbakanlık’a veya Bakanlar Kuruluna sunmaktadır. Bu da gösteriyor ki Tarım Bakanlığı personel alımında sona yaklaşılmıştır. Temennimiz Mayıs ayı içerisinde söz konusu alımların yapılmasıdır. 

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Mülakat getirseler bu ülkeyi terk edeceğim…çünkü geçen 100 arkeoloji alımında mülakat yaptılar ilk yüze girenlerden sadece 4. Kişi aldılar … Türkiye 1.sini bile almadılar…

  2. sadece mühendis üzerinden mağduriyet gösterip geriye kalan lise ve önlisans mağdurlarını üvey evlat gibi algı yaratmak ne kadar doğrudur ?

  3. tapu müdürlüklerinede 1500 kişilik personel istihdamı müjdesini bekliyoruz.tapu kadastro bölümü mezunları artık ilana çıkılma vaktinin geldiğini düşünüyor.

  4. Ortaöğretim muhasebe ve büro mezunlarını da görün boşunamı kpssye girdik biz madem alım olmayacak girmeseydik daha iyiydi

  5. hakkımız olanı almak için daha ne kadar bekleyecez?

  6. Laborant ve veteriner sağlık teknikerleri olarak atama bekliyoruz artıkkkkkkk duyun sesimizi…

  7. Laborant ve Veteriner Sağlık mezunları olarak bizde atama bekliyoruz Sayın Bakanım

  8. Gıda teknikerlerine de kadro bekliyoruz sayın Başkanım duyun sesimizi.

  9. gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı ve orman ve su işleri bakanlığı alım yapmayı hiç düşünmüyorlar sanırım diğer tüm bakanlıklar bi şekilde alım yapıyor bu iki bakanlıktan hala ses seda yok malesef …!

  10. Lütfen kadro açın zor şartlarda okuttuk evlatlarimizi

  11. Et sut kurumuna alimlar azmiktarda birde kura yapiliyor mulakat yapilmasin