Bakan Arslan: Kars’ta Yüzde 51 Evet Çıkması Türkiye’de Herkesi Memnun Etti

Bakan Arslan: Kars’ta Yüzde 51 Evet Çıkması Türkiye’de Herkesi Memnun Etti

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nın 16 Nisan Referandumunun kesin sonuçlarını açıklamasının ardından Kars Valiliğinde gazetecilerin sorularını cevapladı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Bir gazetecinin YSK kesin sonuçları açıkladı, ülke sonuçlarına en yakın illerden bir tanesi Kars Ankara’da bu durum nasıl karşılanıyor ve sizin başarınız Ankara’da Bakanalar Kurulunda nasıl karşılanıyor? Sorusuna Bakan Arslan, Kars’ta yüzde 51 Evet oyu çıkmış olmasının Türkiye’de herkesi memnun ettiğini söyledi.

Bakan Arslan Kars’ta parçalı bir yapıya rağmen yüzde 51 Evet çıkmasının önemine değinerek, “Herkes her ilin muhakkak ki kararına saygı gösteriyor, biz de karara saygı gösteriyoruz, ülke genelinde de insanımızın kararına gösterdiğimiz gibi. Önemli olan şuydu; bir hedef vardı, çok daha hızlı, çok daha seri hizmet üretecek bir yürütme sisteminin devreye girmesi idi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bu konuda Türkiye’de insanlarımız sağ olsunlar. Hedef yüzde 50 + 1 idi, yüzde 50’yi yaklaşık 1 milyon 400 bin kişi de geçti. 1 milyon 400 bin kişi ilave olarak Evet demiş oldu, o yüzden ülkemiz insanına müteşekkiriz. Kars’a gelince tabi ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi her siyasi partiden insanımız var, her görüşten insanımız var, Kars’ta doğrusu partiler anlamında baktığınızda çok parçalı bir yapı var. Bütün bu parçalı yapının içerisinde Kars’ta yüzde 51 Evet oyu çıkmış olması bizi memnun ettiği gibi Türkiye’de herkesi memnun etti, Batıdaki hemşerilerimizi de memnun etti. Bu parçalı yapıya rağmen yüzde 51 Evet çıkmış olması çok önemlidir, büyük bir başarıdır, onun hakkını herkes teslim ediyor, her ortamda teslim ediyor ama bize de düşende insanımızın bu teveccühüne layık olacak şekilde bundan sonra daha fazla hizmet etmek, daha fazla hizmet üretmek. Bu cümleyi tabi ki Kars için söylemiyorum, Türkiye geneli için söylüyorum. Önemli olan Kars’ta olduğu gibi diğer 80 ilimizde de hizmet üretmek, insanımızın daha fazla hizmetinde olmak, daha fazla beklentilerini karşılamak ve 16 Nisan’daki karar bu anlamda omuzlarımıza ilave bir sorumluluk daha yüklemiştir, bunun farkındayız. İnşallah bu sorumluluklarımızın farkında olarak insanımıza hizmet etmeğe devam edeceğiz.” dedi.

Bir gazetecinin Kars’ta TOKİ bin konut yapacağını duyurdu, bununla ilgili çalışmalar ne durumda? sorusuna ise Bakan Arslan açıklama yaparak, “Gerek TOKİ gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Tarihi Kent, Marka Kent, Gazi Kent Kars’ın çok daha güzel hale gelmesi, daha iyi imar edilmesi anlamında desteklerini veriyorlar. Bizde bu konuda her zaman gerekli girişimlerde bulunuyoruz. Yerelde Vali bey ve değerli arkadaşlar gereğini yapıyor, Ankara’da da biz gereğini yapıyoruz. İnşallah bu sayı gittikçe artacak. Kars’ın şehri Kars’a yakışır şekilde çok daha iyi hale gelecek.” ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler