01 Nisan 2020 13:08

Bakan Albayrak'tan ücretli öğretmen açıklaması: Ek ders ücretleri ödenecek

Koronavirüs ekonomik etkilerine ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Berat Albayrak, ücretli öğretmenlerin ek ders ücreti ödemelerinin bu süreç boyunca devam edeceğini söyledi.

Berat Albayrak | Fotoğraf: AA

Paylaş

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Firmalarımız işçi çıkarmak ya da ücretsiz izin yerine 'Kısa Çalışma Ödeneği'ne başvursun, vatandaşımız maaş almaya devam etsin" dedi. Ücretli öğretmenlerle ilgili de açıklama yapan Albayrak, "Ücretli öğretmenlerimizin ve usta öğreticilerimizin ek ders ücreti ödemelerini de bu süreç boyunca yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Bakan Berat Albayrak, Twitter hesabından paylaştığı videoyla, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. Koronavirüsle (Kovid-19) mücadele sürecinde firmalara, işçi çıkarmak ya da çalışanlarını ücretsiz izine çıkarmak yerine Kısa Çalışma Ödeneğine başvurmaları çağrısında bulunan Albayrak, "Böylece vatandaşlarımızın maaş almaya devam etmesini sağlayalım." dedi. Albayrak, "İşini, gelirini kaybeden vatandaşların sorunlarını ivedilikle çözmek için var gücümüzle uğraşacağız" dedi.

Ücretli öğretmenlerle ilgili de konuşan Albayrak, "Ekonomik İstikrar Kalkanı ile Kovid-19 salgınında etkilenen meslek gruplarımızın taleplerini yerine getirmeye devam ediyoruz. Ücretli öğretmenlerimizin ve usta öğreticilerimizin ek ders ücreti ödemelerini de bu süreç boyunca yapmaya devam edeceğiz." dedi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Portekiz mültecilere süreli vatandaşlık hakkı tanıdı

SONRAKİ HABER

İnfaz yasasına karşı ortak metin: Cezaevinde yatanlar arasında ayrım yapılmamalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa