Sağlık Personeli

Bakan AKDAĞ'a 7 Soru Yöneltiyoruz

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep AKDAĞ, bu akşam Kardelen TV’ye konuk olacak ve gündeme dair açıklamalarda bulunacak. Hem atama bekleyen adayların merakla beklediği takvim ve kontenjanları hem de 2016-6 ile 2016-7’de atanan sağlıkçıların bir kısmının halen göreve başlatılmaması hakkında açıklamalar bekliyoruz.

Sayın Bakanımıza 7 Soru Yöneltiyoruz

Kamupersoneli.net olarak Sağlık Bakanımız AKDAĞ’a 7 soru yöneltmek istiyoruz. Soruların cevap bulmasıyla on binlerce kişi rahat bir nefes alacaktır.

1- 2016-6 ve 2016-7’de atanan personellerin güvenlik soruşturmaları ne zaman bitecek? Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu çalışmaları ne zaman tamamlayacak?

2- Bakanlığın ve bağlı kuruluşlarının 2017 yılı atama planlamasına göre toplamda ve Mart döneminde ne kadar hekim dışı personel atamayı planlıyorsunuz? Bunların kaçı kadrolu, kaçı sözleşmeli ve kaçı taşerondur? Personel alımlarında mülakat yapmayı düşünüyor musunuz? 

3- Üniversite hastanelerine personel alınacağı açıklanmıştı, söz konusu alımlar ne zaman yapılacaktır?

4- Şehir hastaneleri açılmaya başladı,  yeni hastanelere KPSS’yle personel alımı olacak mıdır?

5- Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerine hangi branşlarda ne zaman personel alımı olacaktır?

6- Sağlık alanında atama bekleyen farklı branşlardaki adaylar kadro açılmadığı, meslek tanımlarının olmadığını belirtiyorlar. Bölümlere yönelik bir çalışmanız olacak mıdır. Örneğin; Ameliyathane, perfüzyen, diyaliz teknikerleri ve daha birçok mezun mağdur olduklarını ifade ediyorlar. Özel sektörde bile iş bulamadıklarını söylüyorlar. 

7- Milli İstihdam seferberliği kapsamında özel sektörde de sağlık personel alımları olacak mıdır? 

*** Sağlık alanında atama bekleyen farklı branşlarda on binlerce mezunumuz var, atananlar da göreve başlamak için sabırsızlanıyor. Sayın Bakanımızın bu akşam net açıklamalar yapmasının faydalı olacağını düşünüyoruz. Kardelen TV yöneticilerinin de yönelttiğimiz 7 soruyu Sayın Bakana soracağını ümit ediyoruz.

Bir Yorum

  1. Kamu personeli gerçekten herkesin halinden anlayan duyarlı bi site sesimizi duyurduğunuz için minnettarım

  2. Ortaöğretim hemşire alımı istiyoruz 89 90 puan aldık atanacağımız meçhul ya lütfen

  3. Tıbbi Laboratuvar olarak yıllardır yüksek puan almamıza rağmen boştayız atama istiyor

  4. Programda twiteer etiketiniz olacak mı olacak nedir programa gönderilen sorular bakana yöneltilecek mi

  5. sağlık alanında en çok mağdur edilen acil tıp teknisyenleri atanmalıdır.

  6. Diyaliz teknikerlerinin meslekî tanıtım sıkıntısı yoktur bizim tek sorunumuz hemşirelere verilen sertifikasyon egitimidir.

  7. Ne adalet var ne de kalkınma diyalizde sertifikasyonu Kaldırın artık binlerce diyaliz teknikeri sizlerin yüzüne işsiz

  8. diyalizde meslek tanımı sıkıntısı yok! diyaliz teknikerlerinin sorunu diyaliz sertifikasıdır. artık diyalizde sertifika döneminin kapanması lazım hem de acilen.

  9. diyaliz bölümünün tek sıkıntısı diyalizde sertifikalı hemşire çalıştırılması. bu konuya bir çözüm bulunması gerekiyor.

  10. Ortögretim hemsire mezunuyum sayın bakanımıza sesleniyom lütfen 1000 tane alım olsunn

  11. sayin bakanim 1000 tibbi gruntuleme alinsin 2 yildir atama bekliyoruz

  12. 500 adet anastezi teknikeri alinsin baska branslar anestezide çalıştırılıyor mrsala hemsireler vb..

  13. Sağlık personeli ataması enaz 20bin olmalı att anestezi veya paramedik gibi bölümlerden mezun olanlar hemşire olaraķ çalışıyor çoğu yerde buna çözüm bulunsun el atilsin

  14. bu listenin başında ertelenen ünvan değişikliği sınavı neden yapılmıyor olmalı

  15. Biz boşuna mi okuduk Fiziktedavi Teknikerliğini atayın artık !!!

  16. Sayın Bakanım Yenidoğan işitme taraması odyometristlerin işi olduğu halde hala bazı devlet hastanelerin de bile hemşireler yapıyor boşuna mı okuduk biz en yüksek atama sayımız 40 kı geçmiyor binlerce mezun olmasına rağmen artık atama istiyoruz bu sen en az 350 kişi atanmalı odyometri bölümünden