Bahşişleri belediyeden

Bahşişleri belediyeden
Her yıl olduğunu gibi bu yıl da Ramazan davulcuları, Ramazan ayı boyunca mahallelerde davul çalarak vatandaşları sahura kaldıracak ancak kapı kapı dolaşıp bahşiş toplayamayacak. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, koronavirüsü...

Her yıl olduğunu gibi bu yıl da Ramazan davulcuları, Ramazan ayı boyunca mahallelerde davul çalarak vatandaşları sahura kaldıracak ancak kapı kapı dolaşıp bahşiş toplayamayacak. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, koronavirüsü tedbirleri kapsamında, bulaşma riskini en aza indirmek için bu yılki bahşişleri belediyenin üstleneceğini söyledi.

Edirne Belediyesi, Çin'de ortaya çıkarak bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının Edirne’de yayılmasını önlemek, vatandaşların sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek amacıyla çeşitli tedbirler almaya devam ediyor. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Meclisi’nde ve sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan davulcularının bu yılki bahşişlerini Edirne Belediyesinin üstleneceğini söyledi.

Edirnelilere sosyal medya hesapları üzerinden seslenen Gürkan, “11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayı 23 Nisan akşamı ilk sahur ile başlıyor. Ramazanlarımızın en önemli simgelerinden biri olan Ramazan davulcularımız yine bu yıl mahallerimizde oruca kalkacak olan vatandaşlarımızı uyandırmaya ve oruç tutmak için davet etmeyi sürdürecekler. Ancak bu yıl Edirne’de Ramazan davulcuları ile ilgili farklı bir uygulamaya gidiyoruz. Koronavirüsün yaygınlaşmasını, temasını önlemek için Ramazan davulcularıyla yaptığımız görüşmeler neticesinde, bahşiş toplama geleneğini Edirne Belediyesi olarak bu yıl biz üstleniyoruz. Ramazan davulcuları yine mahalle aralarında davullarını çalacak ancak evlere kapıları çalarak bahşiş talep etmeyecek. Bu hem davulcu arkadaşlarımızın hem de siz değerli Edirnelilerin sağlığı için çok önemli. Yaklaşmakta olan mübarek Ramazan ayının Edirne’miz, milletimiz ve bütün İslam Alemi için tekrar hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yardım, dayanışma ve marifet ayı olan Ramazan’da koronavirüs riskinden bütün insanlığın bir an önce kurtulmasını talep ve niyaz ediyorum. Ramazanınız hayırlı olsun.” dedi.