Bahri Belen: Soruşturma 2014 tarihli

Aralarında Prof. Dr. Betül Tanbay ve Prof. Dr. Turgut Tarhanlı'nın da olduğu çok sayıda isim Anadolu Kültür'e dönük operasyonda gözaltına alındı. Avukatlar soruşturmanın tarihine dikkat çekti.

Bahri Belen: Soruşturma 2014 tarihli

Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül Tanbay, Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı’nın da aralarında olduğu 12 kişi bu sabah saat 06.00'da yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alındı. Operasyonun Anadolu Kültür AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın tutuklu bulunduğu soruşturma kapsamında olduğu iddia edildi. Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen kişi sayısının 20 olduğu belirtildi.

'SORUŞTURMA NUMARASI 2014 TARİHLİ'

Prof. Dr. Betül Tanbay’ın avukatı Bahri Belen, Evrensel gazetesine konuştu. Belen’e verilen bilgide soruşturma numarasının 2014 tarihli olduğunu aktardı. Belen, “Bize verilen bir bilgi yok henüz ama öyle sanıyorum ki Gezi ve onunla bağlantılı olaylar nedeniyle yapılmış bir operasyon. Anadolu Kültür’e yönelik olduğu bilgisi de var ama henüz netleşmiş bir durum yok” dedi.

Etiketler
Gezi davası Gözaltı Operasyon Soruşturma