Bahçeşehir Koleji Türkiye’yi geleceğe hazırlıyor

Bahçeşehir Koleji Türkiye’yi geleceğe hazırlıyor

Bahçeşehir okullarında 5 yaştan itibaren verilen kodlama dersleri, Türkiye’yi geleceğe hazırlıyor

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Türkiye’de ilk kez Bahçeşehir Okullarında hayata geçirilen ve 5 yaş grubundan itibaren uygulanmaya başlayan Kodlama, çocuklarımızın bilişimsel ve algoritmik düşünme becerileri geliştirmelerini, bilgi ve iletişim teknolojilerinin aktif birer kullanıcısı olmalarını, bilişimsel araçların yazarı olmalarını, fikir üretebilen ve fikirlerini teknoloji kullanarak hayata geçirebilen, üretken bireyler olarak yetişmelerini hedefleyen bir uygulamadır.

Bahçeşehir Koleji Kars Kampüsü Robotik Kodlama Kulübünün gerçekleştirmiş olduğu Lego Minstorm Ev3 robot yazılımı ile öğrenciler hayal güçlerini kullanarak kendi robotlarını tasarladılar. Basit makinalar ve renk sensörü kullanarak Renk Seçen Robot, dokunma sensörü kullanarak Puppy Köpek Robot, çarkları ve dokunma sensörü kullanarak Merdiven Çıkan Robot, medium ve large motor kullanıp gerekli sensörlerle Fil Robot geliştirdiler. Erken çocukluk döneminde başlayan kodlama eğitimiyle, üreten nesillere geleceğin kapıları açılıyor.

Yakın gelecekte her türlü üretimin temelini yazılımın oluşturacağı öngörülürken, yazılım dili olan kodlamanın öğretimi de eğitimin en önemli unsurlarından biri olarak öne çıkıyor. Bahçeşehir Okullarında okul öncesi eğitim programları içinde yer alan Kodlama ve Robotik dersleriyle, öğrenciler 5 yaşından itibaren kodlama diliyle tanışıyor. Yaş gruplarına göre düzenlenen Kodlama ve Robotik dersleri, erken çocuklukta kodlama diliyle tanışan çocuklara gelecekte yazılım üretme konusunda yaşıtlarının önüne geçme olanağı sunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler