Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli'yi Eleştiren Eski MHP'li Vekil: 'Önlem Aldım, Silahla Geziyorum'

Bahçeli'yi Eleştiren Eski MHP'li Vekil: 'Önlem Aldım, Silahla Geziyorum'

Eski MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri, ülkücü kökenli siyasetçi ve gazetecilerin peş peşe saldırıya uğramasıyla ilgili değerlendirmede bulundu. MHP yönetimine eleştirileriyle bilinen Yeniçeri, 'Tedbirimi aldım, silahla geziyorum' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu ve KRT programcısı Afşin Hatipoğlu aynı gün içinde peş peşe saldırıya uğramıştı. 

Milliyetçi camiadan gelen üç ismin uğradığı saldırılar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından, 'Komplo' olarak nitelendirilmişti.

"15 Temmuz yüzde 20 etkiliyse, ikbal kaygısı yüzde 80 etkili"

"15 Temmuz yüzde 20 etkiliyse, ikbal kaygısı yüzde 80 etkili"

Yaşanan saldırılar, MHP'nin tutumu ve siyasetin gidişatı üzerine eski MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri, Independent Türkçe’den Can Bursalı’ya konuştu 

Yeniçeri, Devlet Bahçeli'nin AKP’ye yanaşmasını parti içindeki iktidar savaşına bağlayarak '15 Temmuz'da herkes devletin yanındaydı. Bahçeli, aldığı pozisyonu meşrulaştırmak için, 15 Temmuz'dan sonra yaşanan süreçte 'Devletin yanında duruyoruz.' şeklinde açıkladı. Gelinen noktada 15 Temmuz yüzde 20 etkiliyse, ikbal kaygısı yüzde 80 etkili' dedi.

"İktidarın da muhalefetin de kullandığı dil çok tehlikeli"

"İktidarın da muhalefetin de kullandığı dil çok tehlikeli"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şu anda iktidarın da muhalefetin de kullandığı dilin çok tehlikeli olduğunu ifade eden Yeniçeri, 'Cumhurbaşkanı çıkıp bir yığın lüzumsuz laf ediyor ana muhalefet lideri hakkında. Ana muhalefet lideri de çıkıp 'Sözde cumhurbaşkanı' diyor. Bu kabul edilemez. İktidarın muhalefetle, muhalefetin de iktidarla savaşmak gibi bir görevi yoktur. İktidarın da muhalefetin de görevi, yoksulluğu ortadan kaldırmak, yolsuzlukla savaşmaktır' diye konuştu.

"Eleştiriden başka bir şey yapmadılar"

"Eleştiriden başka bir şey yapmadılar"

Yeniçeri sözü daha sonra Devlet Bahçeli'ye yönelik eleştirilerin ardından yaşanan saldırılara getirdi. 

'Bu süreci çok yanlış, tehlikeli ve demokrasiye aykırı bir yapılanmanın gündeme girdiğini görüyorum' diyen Yeniçeri, şunları söyledi:

“Selçuk Özdağ benim arkadaşımdır. Orhan Uğuroğlu'yla aynı gazetede yazarız, çok yakın dostumdur. Onlar, kullandıkları ifadeler nedeniyle bu muameleyi görmemeliydi. Eleştiriden başka bir şey yapmadılar. Sözlerinde hakaret yoktu.”

"Özdağ'ın söyledikleri MHP'nin kampanyasıydı"

"Özdağ'ın söyledikleri MHP'nin kampanyasıydı"

Devlet Bahçeli'ye 17-25 Aralık operasyonlarını hatırlatan tweetlerinden sonra saldırıya uğrayan Selçuk Özdağ'ın kullandığı ifadelerin, bir dönem MHP'nin kampanyası olduğuna vurgu yapan Yeniçeri, şöyle konuştu:

Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz, 17 - 25 Aralık'ı Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası ilan etmiştik. Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası'nı yakamızda gezdirmiştik. Yolsuzluğa ve rüşvete hayır demiştik. Selçuk Özdağ bunu soruyor. Buna çıkıp uygun cevabı verirsiniz. 'Biz 17 - 25 Aralık'ın bir darbe hevesi olduğunu gördük. Ayakkabı kutularından çıkan dolarlar da Merkez Bankası'na giden paralardı' dersiniz, bunun bir karşılığı olur. Bunu birtakım unsurların şiddetle yönlendirmesi enteresan. Ama tabii ben bu şiddetin MHP'yle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Birileri durumdan vazife çıkarmıştır. Partinin saldırıya uğrayan arkadaşlara geçmiş olsun demesi ve saldırıyı düzenleyenlerin cezalandırılması için gerekenin yapılacağı yönünde bir açıklama yapması gerekiyordu.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Silahla geziyorum"

"Silahla geziyorum"

Yeniçeri, 'AK Parti'ye MHP'ye yönelik eleştiri yöneltiyorsunuz. Saldırıya uğramaktan korkmuyor musunuz?' sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Ben Allah'tan başka kimseden korkmam. Tedbirimi alıp ona göre hareket ediyorum. Silahla geziyorum ben. Üzerimde silah var. Dün birlikte olduğum insanlarla bugün karşıt görüşte olmam, benim ülkücü olmam sonucunu değiştirmiyor. Ben, MHP'nin bugünkü anlayışıyla sorun yaşıyorum, parti üyesi değilim. Ben doğal MHP'liyim, partidekiler resmi MHP'li.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
47
13
4
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

insanların can ve mal güvenliğini sağlayamayan devlete la mı sokmuş yoksa, kendinizi koruyun diye teşvikte mi bulunmuş. ilkiyse anlarımda neyse.

Beyza

80 öncesine dönüyoruz sanırım

Sedef Korkmaz

Toplumu yönlerdirebilme gücü olan biri insanları silaha böyle teşvik etmemeli