Bahçeli'den Akşener'e çağrı: 'Derhal evine dönmesi doğru ve tutarlı bir davranış olacaktır'

Devlet Bahçeli ve Meral Akşener
Devlet Bahçeli ve Meral Akşener © AP
By euronews
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ayosofya ziyaretine ilişkin, "Akşener'in böyle gitmeyeceğini görüp derhal evine dönmesi doğru ve tutarlı bir davranış olacaktır" şeklinde konuştu.

REKLAM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ayosofya ziyaretine ilişkin, "Zillet ittifakının üç asıl ortağından ikisinin, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif'e menfi yaklaşımı ortadadır. Sayın Akşener'in böyle gitmeyeceğini görüp derhal evine dönmesi doğru ve tutarlı bir davranış olacaktır" ifadelerini kullandı.

Ayasofya'nın ibadete açılması ve 24 Temmuz'daki Cuma namazına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'in katılmamasına ilişkin soruları yanıtlayan Bahçeli, Akşener'in daha sonra Ayasofya'yı ziyaret edişini "ziyadesiyle memnuniyet verici" olarak yorumladı.

Bahçeli, "İYİ Parti Genel Başkanı Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif’i geçtiğimiz günlerde ziyaret ederek iki rekat Tahiyyetü'l-mescid namazı kıldı. Tahiyyetü'l-mescid namazı mescidin selamlanması, saygı gösterilmesi demek ise de esasen Yüce Allah'a şükür, saygı ve tazimdir. Bana göre bu ziyareti ve ibadeti ziyadesiyle memnuniyet vericidir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli konuşmasına, "Zillet ittifakının üç asıl ortağından ikisinin, yani CHP ile örtülü ortak HDP'nin Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif'e menfi yaklaşımı ortadadır. Ancak İYİ Parti Genel Başkanı son hareketiyle onlardan ayrışmış, ayrı düşmüştür. Meral Hanım'ın kendisi adına hayırlı bir gelişmedir" şeklinde devam etti.

"CHP'nin başına gelmedik kalmaz"

CHP'li Muharrem İnce'nin yeni parti kurma çalışmalarına ilişkin soruya da yanıt veren Bahçeli, "Sayın İnce parti kurar mı kurmaz mı bilemem, ama bildiğim bir şey var, CHP'yi saat gibi kuranlar, sabırla kurgulayanlar, Türkiye'nin karşısına kurşun asker gibi dikenler boş durmuyor. Siyasi akıl gayri milli olunca bu CHP'nin başına gelmedik de kalmaz. Sayın Muharrem İnce, ince ince siyasi hedeflerini dokuyor, bu da CHP yönetiminin kanına dokunuyor" dedi.

"CHP'de sular durulmaz, nitekim kaynayan tencere kapak tutmaz. CHP hiziplerin, farklı ideolojik akımların, fuzuli politik akıntıların baskısı altında." diyen MHP Genel Başkanı, "CHP iktidar hedefini falan bırakıp, girdiği tünelde karşısından gelen tehlikeli ışığa kafa yormalıdır. Bu ışık kurtuluş değil, şiddetli çarpışmadır, dağılmadır, parçalanmadır." diye konuştu.

Ek kaynaklar • AA

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Meral Akşener hükümetin Uygur politikasını eleştirdi: Perinçek, Erdoğan ve Bahçeli'yi esir almış

Akşener’den, Bahçeli’nin 'Evine dön' çağrısına 'selfie'li yanıt

Türkiye gündemi | Yoksulluk sınırı 45 bin 686 TL'ye yükseldi