Bahçeli ve Erdoğan erken seçim için ne demişti?

Geçen haftaya kadar 'erken seçim yok' diyen MHP Lideri Devlet Bahçeli, grup toplantısında yaptığı konuşmada ise erken seçim çağrısı yaptı. Bahçeli, hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimlerinin 26 Ağustos 2018 pazar günü yapılmasını önerdi. 'Cumhur İttifakı'nı oluşturan Erdoğan ve Bahçeli bugüne kadar erken seçim iddialarını kesin bir dille yalanladı.

Yayınlanma: 17.04.2018 - 11:52
Abone Ol google-news

<video:959441>

MHP Genel Başkanı Bahçeli, grup toplantısında yaptığı konuşmada "Türkiye'nin bu ağırlığın altında daha fazla kalması, 3 Kasım 2019'a kadar sabırla dayanması mümkün değildir. Bugünkü şartlar altında 3 Kasım'a kadar ulaşması istikrar ve dengeyle ulaşması zorlaşmaktadır. 26 Ağustos 2018 günü seçim yapılmalıdır" dedi.

4 Nisan 2018: Bahçeli, "Erken seçim yok"

Bahçeli, bugüne kadar erken seçim iddialarını kesin bir dille yalanlamış ve parti kurmaylarına bu yönde hazırlık yapılması talimatını vermişti. Bahçeli, başkanlık divanı üyeleriyle yaptığı toplantıda  “2019’da önemli siyasi olay var. Bunlar yerel, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimidir. Üç ay arayla gerçekleştirilecek bu seçimlere çok iyi hazırlık yapmamız gerekiyor. Partimiz üzerinde oynanan oyunları tek tek bozduk, şimdi sıra seçimlerdi. Göstereceğimiz gayretle bu seçimleri de kazanacağız. Bu üç seçime odaklanın” dedi.

Erdoğan: Nereden çıkıyor bunlar?

Geçtiğimiz hafta ise yeni bir iddia ortaya atılmış ve MHP’nin erken seçim yapılmasına yönelik teklif vereceği ve AKP’nin de bu teklif doğrultusunda hareket edeceği iddia edilmişti. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan bu iddiayı kesin bir dille yalanlamıştı.

Erdoğan, "Böyle bir şey yok. Zaman zaman bana da gelenler oluyor. ‘Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerini yerel seçimlerden önce yapalım’ diyorlar. Nereden çıkıyor bunlar, artık bunları konuşmayın. Böyle bir çalışmamız kesinlikle yok” dedi.

Erdoğan, kurmaylarına da “Bunu açık açık söyleyin siz de. Kapatın artık bu konuları. Erken seçim filan yok. Bu tartışmaları artık gündemden çıkarın. Çünkü bu tartışmalar en çok da ekonomiye zarar veriyor” uyarısı yapmıştı.

Erdoğan'ın bugüne kadar erken seçim iddiaları hakkında yaptığı açıklamalar şöyle:

20 Mart 2018: Seçimler 2019 Mart ve Kasım'da yapılacaktır. Erdoğan, "yerel seçimlerde ittifak olur mu?" sorusuna, "yerelde gönüllü iş birliği olabilir" açıklamasını yaptı.

28 Ekim 2017: Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya'da AKP İl Başkanlığı toplantısında yaptığı konuşmada, 'Bu aralar birşey bulamadı, erken seçim diyor. Seçimin zamanı belli zaten. Sen şimdi ey Kılıçdaroğlu, çalış da 2019'un Mart'ına hazırlan'

24 Ekim 2017: Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan 'erken seçim' iddialarına ilişkin soruya'şu anda serken seçim gündemimizde yok' yanıtını verdi. 

Bahçeli'nin erken seçim çağrısına CHP'li Bülent Tezcan'dan yanıt

Bozdağ'dan Bahçeli'nin erken seçim teklifine ilk yorum 

Bahçeli'nin erken seçim çağrısına CHP'den ilk yanıt

"Bahçeli’nin erken seçim çıkışı sürpriz değil"

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler